Liever (vaker) thuiswerken? Zoek dan naar deze vacatures

Op zoek naar een baan waarbij je voornamelijk vanaf je thuiswerkplek aan de slag kan zijn? Dan moet je zeker en vast uitkijken naar deze vacatures.

We kunnen er niet omheen: door de coronapandemie hebben veel mensen de smaak van thuiswerk definitief te pakken. Ze vinden het makkelijker om te combineren met hun privéleven en ze voelen zich tegelijkertijd een stuk productiever dan op kantoor. Voordeel is alvast dat er thuiswerkvacatures zijn voor parttime-, fulltime- en bijbanen. Je vindt ze bovendien in allerlei sectoren. Tenzij je job er natuurlijk in bestaat om bijvoorbeeld post of pakketjes bezorgen, je huizen (helpt) bouwen of wanneer je als zorgkundige aan huis mensen gaat verzorgen. Ben je echter een kenniswerker (schermwerker) dan is de kans groot dat je dat ook vanaf thuis kan doen.  Dit zijn alvast een aantal banen om naar uit te kijken wanneer je liever vanaf thuis aan de slag bent.

Business Intelligence (BI)-expert

Als BI-expert optimaliseer je de werkstromen bij klanten. Dat doe je vooral door digitaal in te grijpen op processen (de manier van werken), maar ook bijvoorbeeld door intelligente rapportering waardoor je klanten hun workflow zo optimaal en rendabel als mogelijk kunnen organiseren. Voorts maak je analyses en vertaal je bedrijfsvraagstukken naar procesmodellen en -specificaties. Dat doe je makkelijk vanaf je scherm thuis. Meetings incluis.

Medewerker klantenservice

Iedereen met een internetverbinding en de juiste software kan thuis vragen van klanten beantwoorden. Ben je sociaal, communicatief en heb je een gezonde dosis empathisch vermogen? Dan is dit alvast de job voor jou die je vanaf je thuiswerkplek perfect kan doen.

Grafisch ontwerper/website designer

Je bedenkt logo’s, ontwerpt uithangborden en dies meer of je creëert websites in overleg met je baas of klant. Helemaal thuis vanaf je laptop. Meetings doe je via bijvoorbeeld MS-Teams of andere onlinemeetingapps. Je kan je helemaal creatief uitleven in je eigen biotoop. Meer moet dan niet zijn, toch?

Copywriter

Nog zo’n job die je grotendeels vanuit de beslotenheid van je thuiswerkplek kan doen. Je doet dat in alle rust want schrijvers weten: de grootste killer van literaire creativiteit is onderbreking. En laat dat nu net iets zijn dat je op je thuiswerkplek perfect onder controle kan houden.

Vertaler

Ligt een beetje in het verlengde van copywriter. Alleen ga je aan het vertalen. Thuis, in alle rust. Want dat heb je wel nodig als vertaler.

Ben je echt liever thuis aan het werk? Maak dan wel duidelijke afspraken met je baas/klant. Wanneer je immers grote delen van de werkdag onzichtbaar bent, kan dat al eens tot wrevel leiden. Regelmatig een meeting inplannen, statusupdates geven, maar ook geregeld mekaar eens fysiek ontmoeten kan alvast tot een gezonde workflow leiden. Probeer ook resultaatgericht aan de slag te zijn. Spreek duidelijk af wat je wanneer oplevert aan je baas en klant. Dan ben je helemaal klaar om er thuis in te vliegen.

Pascal Dewulf