De hamvraag: voegt een motivatiebrief nog wel iets toe aan jouw sollicitatie?

De motivatiebrief is al decennialang een vaste waarde in het sollicitatieproces. Decennialang: dat klinkt alvast als onmetelijk lang. Misschien wel niet meer van deze tijd? Wij vertellen jou graag meer.

De motivatiebrief is een must om bij je cv te voegen. Toch? Tot nog toe ging die professionele geloofsbrief immers samen met jouw cv als pakweg peper en zout. Dat stukje begeleidend proza laat je immers toe om naast de feiten en cijfers van je cv ook je persoonlijkheid wat meer in de verf te zetten. Om te verduidelijken wie jij bent als professional, maar ook als mens. En om jouw enthousiasme en goesting voor het voetlicht te brengen. Toch kan zo’n motivatiebrief ook een spelbreker zijn. Wanneer je bijvoorbeeld in clichés vervalt. ‘Ik ben dynamisch en gedreven.’ of ook ‘Ik ben een perfectionist.’ zijn zo van die gemeenplaatsen waar rekruteerders doorgaans een broertje dood aan hebben. Het gebruik van platitudes maakt jouw sollicitatie dan ook minder doeltreffend. Met andere woorden: je bedoelt het met die motivatiebrief wel goed, maar de uitwerking laat soms te wensen over. En dat speelt dan in jouw nadeel.

Tijd voor wat anders

Het is dus niet omdat iets altijd al werd gebruikt dat het daarom ook de facto nuttig is. Dat geldt eveneens voor die bewuste motivatiebrief die jij zo nauwgezet bij mekaar pent. In tijden waar bedrijven erg hard op zoek zijn naar talent lijkt de motivatiebrief stilaan een instrument dat in de weg gaat zitten. Het is dus niet langer een hefboom die per se naar jouw (volgende) droomjob leidt. Zou een kort e-mailtje samen met je cv voortaan niet volstaan om jouw professionele intenties glashelder te maken?

Woordkunstenaar

Moet je die motivatiebrief dan maar definitief vergeten? Dat hangt er een beetje vanaf. Staat in de vacature zoiets als ‘Stuur ons jouw cv’ dan kan je er in principe vanop aan dat jouw toekomstige baas het liever kort en bondig houdt. Je kan dan nog altijd een paar zinnetjes toevoegen in een mailtje waar je dan je cv aan vasthecht. Soms staat er ook expliciet in de vacature dat er geen motivatiebrief wordt verwacht. Het hangt er uiteraard ook vanaf voor welke functie je solliciteert. Ga je bijvoorbeeld voor een job als copywriter, content marketeer of administratief medewerker, dan wil de rekruteerder doorgaans wel even met eigen ogen ervaren wat je in de vingers hebt. Ga je daarentegen voor een job in de horeca dan doet het er in principe weinig toe of je al dan niet een woordkunstenaar bent. Dan telt vooral dat je horecahanden aan je lijf hebt en stressbestendig bent.

Geen must

Een ander moment dat je misschien ook best voor een motivatiebrief opteert, is wanneer je er zeker van bent dat er heel wat kandidaten zijn voor de job. Anders loop je immers het risico dat je cv in de hoop verdwijnt waar die goed geformuleerde motivatiebrief mogelijk het verschil zou maken. Wat je ook kiest, denk er goed over na. Ga er daarentegen ook niet standaard van uit dat een motivatiebrief een must is in het sollicitatieproces.

Pascal Dewulf

Meer sollicitatietips vind je ook op een van onze Jobvillages van dit najaar. Info: www.jobvillage.be