Vind je droomjob op een van onze Jobvillages

De Jobvillage beurzen van Regiotalent worden dit jaar op maar liefst tien locaties in Vlaanderen georganiseerd: Aalter,  Kortrijk, Brugge, Gent, Geel, Mechelen, Hasselt, Sint-Niklaas, Roeselare en Antwerpen.

Overweeg je om van job te veranderen of ben je op zoek naar een eerste job? In beide gevallen loont een bezoek aan een van onze Jobvillage beurzen zeker de moeite. “Op één namiddag (of avond) kan je in een gezellige sfeer, bij een kopje koffie, terecht bij tientallen werkgevers uit de regio. Jobbuddies begeleiden je met veel plezier. Zo weet je snel welke bedrijven jobs hebben die bij jou passen. In tijden van hoge brandstofprijzen en het toenemende belang van een goede work-life balance is een job dicht bij huis meer dan ooit een troef voor werkzoekenden. De huidige krapte op de arbeidsmarkt zorgt er bovendien voor dat werkgevers het onderste uit de kan moeten halen om kandidaten te overtuigen voor hen te werken”, vertellen project- en eventmanager Joke Verhaeghe en accountmanager Cindy Depoorter van Roularta.

Voorbereiding Jobvillage beurzen

De talrijke standhouders komen uit verschillende sectoren en beschikken over uiteenlopende vacatures. Je kan je best goed voorbereiden op een bezoek aan een Jobvillage. Dat doe je door je cv grondig te updaten (vergeet je softskills niet), achtergrondinformatie over de bedrijven te verzamelen en al eens te kijken welke vacatures al zijn uitgeschreven. Dan kan je zelfs cv’s op maat maken.

De meeste Jobvillage beurzen vinden plaats tussen 13.30 en 17 uur. Uitzondering daarop zijn de Jobvillage in Aalter en Roeselare. “Dat zijn nocturnes die plaatsvinden tussen 15 en 19 uur. Ideaal voor mensen die al een job hebben, maar een carrièreswitch overwegen. Behalve een (nieuwe) job kan je op de Jobvillage ook terecht voor loopbaanadvies”, stippen Joke Verhaeghe en Cindy Depoorter nog aan.

Kalender Jobvillage beurzen

Op dinsdag 26 september in Aalter, op donderdag 28 september in Kortrijk, op dinsdag 3 oktober in Brugge, op 5 oktober in Gent, op dinsdag 10 oktober in Geel, op donderdag 12 oktober in Mechelen, op dinsdag 17 oktober in Hasselt, op donderdag 19 oktober in Sint-Niklaas, op dinsdag 24 oktober in Roeselare en op donderdag 26 oktober in Antwerpen. De Jobvillage in Aalter en Roeselare vinden plaats van 15 tot 19 uur, de andere van 13.30 tot 17 uur. Info en inschrijving (gratis) op www.jobvillage.be.