Wat als je geblesseerd terugkomt uit wintersport…

Je bent bediende en raakt tijdens het skiën gewond. Moet je in dat geval bij je terugkomst sowieso terug gaan werken? Is je werkgever verplicht om je een gewaarborgd loon te betalen als je niet aan de slag kan gaan?

Tijdens het skiën of snowboarden kwam je onfortuinlijk ten val. Hierbij kneusde je enkele ribben, liep je een knieletsel op of brak je zelfs je arm of been. Je weet dat je werkgever het al niet heeft met skivakanties en mogelijke blessures ten gevolge daarvan. Maar wat zijn dan je rechten?

Arbeidsongeschikt of niet

Om te weten of je moet gaan werken, moet gekeken worden of je al dan niet arbeidsongeschikt bent. Dit hangt af van de aard van je kwetsuren en ook van de aard van je job. Met enkele blauwe plekken of een pijnlijke schouder is werken misschien nog wel mogelijk. Heb je een gebroken arm of been dat is het allicht moeilijker om aan de slag te gaan, tenzij je bijvoorbeeld louter ‘zittend’ werk hebt. Je geneesheer kan bepalen of je al dan niet kan gaan werken. Lukt het niet om aan de slag te gaan, contacteer dan zo snel als mogelijk je werkgever. Bezorg hem, als je daartoe verplicht bent, ook een medisch attest.

Gewaarborgd loon?

Als je arbeidsongeschikt bent, zal je werkgever je een gewaarborgd loon moeten betalen. Hij kan -om daaraan te ontsnappen- niet zeggen dat je je blessure zelf hebt ‘gezocht’ (‘je had nu eenmaal maar niet op wintersport moeten gaan’). Je hebt dan ook hier dezelfde rechten als indien je arbeidsongeschikt zou zijn door een ziekte of een ander ongeval.

Er is een uitzondering

Op de voorgaande regels bestaat wel een uitzondering. Meer bepaald heb je geen recht op gewaarborgd loon als het ski-ongeval te wijten was aan een zware fout die je beging. In de praktijk is dat iets dat bijzonder moeilijk te bewijzen is door je werkgever. Ook als je het ski-ongeval opliep tijdens een sportcompetitie waarvoor de organisator toegangsgeld ontvangt en je als deelnemer een vorm van loon kreeg, heb je geen recht op een gewaarborgd loon. Ga je louter recreatief op wintersport dan vormt deze uitzondering geen probleem.

Jan Roodhooft, advocaat