Een zieke collega? Dit kan je voor hem/haar doen

Heeft je collega een been gebroken? Is hij/zij er een tijd tussenuit met een burn-out? Dit kan je doen om hem of haar op te peppen: van een lief kaartje tot het overnemen van een project, het zal de pijn zeker verzachten.

Een (katten)belletje

Schrijf een kaartje, dat je door de collega’s laat ondertekenen of bel even om hem of haar een hart onder de riem te steken. Het vraagt weinig moeite, maar kan heel veel betekenen voor je collega.

Vermijd ramptoerisme

Ben je erg close met je collega? Dan zal hij of zij een bezoekje misschien appreciëren. Pols vooraf even, want een collega met een depressie heeft misschien even geen zin in bezoek. Ken je de collega minder goed? Dan hou je het bij één van bovenstaande suggesties, anders lijkt het al snel op ramptoerisme.

Mailbox in toom

Vraag je collega een out of office in te stellen waarbij dringende vragen naar één of meerdere van de collega’s worden doorverwezen. Zo ontploft de boel en de mailbox van je collega niet tijdens zijn of haar afwezigheid.

Job/project overnemen

Een groot project of enkele belangrijke deadlines? Probeer, indien het kan, het meest dringende van je collega over te nemen. Zo is hij of zij gerustgesteld, en wordt de terugkeer een pak minder zwaar.

Uit het oog, uit het hart?

Is je collega langere tijd afwezig, herhaal dan de eerste tip af en toe. Laat weten dat jullie aan hem of haar denken, en duimen voor een spoedig herstel.

Terugkomst

Bereid de terugkomst van je collega goed voor. Kan hij/zij trappen lopen? Is er een extra steun nodig voor zijn of haar been? Begint je collega rustig met een halftijdse opdracht? Kijk dan wat je met het team kan doen om hem/haar wat te ontzien.

Welkom terug!

Laat voelen dat jullie blij zijn dat hij /zij terug is. Zet een welkomstboodschap op zijn of haar scherm en geef je collega de tijd om te acclimatiseren. Sleur hem of haar niet meteen een meeting in.

Eveline Janssens