Dit zegt de nieuwe wet over ziektedagen tijdens je vakantie

Op 13 juli laatstleden werd een wet gestemd die precies aangeeft wat je rechten en plichten zijn als je ziek wordt tijdens je vakantie. Maar wat houdt de wettelijke regeling juist in en vanaf wanneer wordt die van toepassing?

Algemene regel

Als je ziek wordt of een ongeval hebt tijdens je vakantie, dan ben je de vakantiedagen waarop je eigenlijk arbeidsongeschikt bent niet langer ‘kwijt’.  Je kan die dan later opnieuw opnemen. De dagen dat je arbeidsongeschikt bent heb je recht op gewaarborgd loon. De wettelijke regel geldt, volgens de toelichting van de minister, echter enkel voor je wettelijke vakantie.  Word je ziek terwijl je extralegale vakantiedagen opnam dan geldt de regeling niet tenzij er andere afspraken zouden zijn binnen het bedrijf of op het niveau van de sector waar je werkt.

Er zijn voorwaarden

Om van deze regeling te kunnen genieten, moet je je werkgever dadelijk op de hoogte brengen van je verblijfsadres als je je niet op je thuisadres bevindt. Je moet ook een geneeskundig getuigschrift overmaken aan je werkgever en dit binnen de twee werkdagen. Indien er sprake is van overmacht moet je dit medisch attest binnen een redelijke termijn aan je werkgever bezorgen. De wet zegt niet wat als ‘redelijk’ wordt beschouwd.

Wanneer opnemen?

Als je de vakantiedagen waarop je arbeidsongeschikt was direct na de periode van arbeidsongeschiktheid wilt opnemen, moet je je werkgever hiervan op de hoogte brengen ten laatste op het moment dat je het medisch getuigschrift bezorgt. Het is dus niet noodzakelijk zo dat de vakantieperiode waarbinnen je ziek wordt, wordt verlengd met de dagen van arbeidsongeschiktheid.  Je moet dat vragen en je werkgever moet akkoord gaan.  Is dat niet het geval dan zal je de dagen op een later moment kunnen opnemen.

Vanaf wanneer?

De nieuwe regeling geldt nog niet voor de vakantie van dit jaar. Ze wordt pas van toepassing vanaf 1 januari 2024. De wet zegt overigens meteen dat de wet twee jaar na de inwerkingtreding zal worden geëvalueerd door de Nationale Arbeidsraad.

Jan Roodhooft, advocaat