Zo verover je je gedroomde bijverdienste

Tijd over? Een badkamerproject in het vizier? Studerende kinderen? Het moment om een centje bij te verdienen, dus. Ga aan de slag als tele-enquêteur, word beauty consulente of schrijf jezelf in als host of hostess voor beurzen.

How to?

Je kan zelf in de databank van onder meer Streekpersoneel.be gaan snuffelen. Stel je zoekfuncties in: kijk naar tijdelijke en deeltijdse jobs en voor je het weet sta je op het autosalon als host of hostess.

Daarnaast kan je je inschrijven in een interimkantoor. Je geeft aan welk type bijverdienste je zoekt en wanneer je beschikbaar bent. De medewerkers van het kantoor gaan aan de slag voor jou.

Verder hou je je ogen en oren open. In de rij bij de bakker kan je oog vallen op een oproep voor extra hulp op zaterdag. Of aan de schoolpoort hoor je plots dat de papa van een van de klasgenoten van je zoon wat extra administratieve hulp kan gebruiken op vrijdagen.

Zoekwoorden

Wat hulp nodig bij het zoeken naar sleutelwoorden? Komt in orde:

1. Medewerker Horeca

Tik dit zoekwoord in de databank in en je komt uit op honderden mogelijkheden. Barman of -vrouw, zaalhulp, afwasser, hulpkok en voor de gelukkigen: ijsjesverkoper of assistent-sommelier. Altijd al gedroomd van een deelname aan Mijn restaurant? Dit is jouw kans.

2. Winkelbediende/verkoop medewerker

Zaterdag, hoogdag in de winkelstraten. Geef jij binnenkort modeadvies in een kledingwinkel of zit je liever aan de fijne vleeswaren? Van de plaatselijke zelfstandige tot grote winkelketens, iedereen is op zoek naar jou.

3. Demonstrateur/demonstratrice

‘Een stukje proeven van ons nieuwe streekbier? Ken je het laatste parfum van modehuis X al?’ Verleid klanten met de nieuwste producten. En ja, om echt kennis van zaken te hebben dien je voor te proeven, maar met mate uiteraard.

4. Consulent(e)

Niks voor jou, plastieken potjes aan de man (of vrouw) brengen? Weet dat consulenten tegenwoordig ook demonstraties houden voor cosmetica, juwelen en euh… intieme speeltjes. Wij informeren enkel, je legt je nieuwe bijverdienste zelf maar uit aan je partner…

Eveline Janssens