7 tekenen dat je een workaholic bent

Verslaafd aan je werk? Sta je constant in verbinding met je mailbox? Zit je tijdens romantische etentjes met je lief nooit zonder je werktelefoon bij de hand? Ook op vakantie steevast nog aan het overleggen met klanten? 7 signalen dat je een workaholic bent.

  1. Je smartphone zit permanent vergroeid met je hand. Het eerste wat je doet wanneer je ’s ochtends wakker wordt, is je werkmail checken. Terwijl je partner naast jou nog intens ligt te knorren, heb jij al drie offertes geëvalueerd, je collega gebrieft over een meeting en jezelf een reminder gestuurd voor dat topidee dat je deze nacht om 3u te binnen schoot. Toen je nog even besloot een mailtje te sturen.
  1. Je onderbreekt het romantische dinertje met je lief tot drie keer toe om je telefoon op te nemen voor het werk. En als je baas je na het hoofdgerecht belt, is hij de eerste die te horen krijgt dat ze ja gezegd heeft.
  1. Je vriendenkring bestaat uit collega’s en klanten. Een namiddagje barbecueën op zaterdag zie jij als het perfecte netwerkingevent. Elke conversatie over de laatste kampeervakantie buig je naadloos om tot een reclamepraatje voor jouw product of dienst. Babyborrel, communie of trouwfeest? Je strooit naamkaartjes in het rond en kletst het hele hoofdgerecht lang over je volgende carrièremove. Je bent zelfs lichtelijk geïrriteerd als je bruid je voor de openingsdans komt losmaken van de CEO van een zusterbedrijf.
  1. Een terrasje? Gezellig gaan lunchen en het werk even vergeten? No way. Jij besteedt je middagpauze efficiënter. PC’s zijn gemaakt om snel een broodje achter weg te werken en lunchafspraken en etentjes plan jij enkel met klanten.
  1. Je vrouw mailt je de rapporten en balletfilmpjes van de kinderen door en gebroken ruiten op school handel je af per conference call. Je hebt geen idee hoe oud je nageslacht is. Je mist namelijk alle verjaardagsfeestjes. Wie organiseert dat nu ook op een zondag? Dan zit jij al flink je werkweek voor te bereiden.
  1. Je jaarlijkse vakantie zie je als een heuse workshop. Je plant altijd een zonvakantie in het zuiden. Met een zwembad en ligzetels. De perfecte plaats om je leeslijst af te werken: ‘Efficiënt netwerken’, ‘Meer doen in minder uren’ en ‘Timmeren aan je carrière met je smartphone’.
  1. Je laatste ziektedag dateert uit het tweede leerjaar bij juf Cindy. Meneer Dafalgan en Juffrouw Red Bull sleuren je door elk griepje of keelontsteking.

Eveline Janssens