Ze zijn zo jong, meneer

‘Ervaring vereist’ lijkt het grootste struikelblok bij pas afgestudeerden. Maar jonge en pas afgestudeerde werknemers in dienst nemen kan ook voordelen hebben. Ze zijn enthousiast, vernieuwend, kneedbaar en energiek. Zes goede redenen om een pas afgestudeerde aan te nemen.

1. Motivatie

Geef jij een pas afgestudeerde zijn eerste job zonder dat hij/zij ervaring heeft, dan weet je dat je nieuwe werknemer druipt van de motivatie. Geen project is hem of haar te veel, geen vergadering te lang.

2. Tijd

Het voordeel van jonge twintigers? Ze hebben meer tijd dan werknemers die tien of twintig jaar verder in het leven staan. Geen baby die van de chèche gehaald dient te worden, scholen die bellen om zieke kinderen op te halen of tieners die naar de judotraining moeten.

3. Vernieuwend

Jonge twintigers zijn mee: met technologische snufjes, de laatste handige apps en social media. Je kan je geen betere social media manager inbeelden dan je nieuwe werknemers: hij slaat je met termen om de oren als Seo’s, viber en tagt er op los.

4. Nine to watte?

Jonge werknemers verschillen van hun ouders. Een nine to five mentaliteit, daar doen zij niet aan mee. Ze zijn wat ze doen en ze doen wat ze zijn. De lijn tussen werk en privé is vaag en ze schakelen het werk niet snel uit. Zo zullen ze je bedrijf promoten als ze op zaterdag op stap gaan met vrienden en bereiden ze dinsdagochtend de vergadering voor in een hippe koffiebar. Snel stickers plakken op alle pc’s dus, dat is nog wat gratis reclame er bovenop.

5. Kennis

Jij wil een kersvers afgestudeerde aannemen omwille van alle nieuwe kennis die ze meebrengen, vers van de universiteit of hogeschool. De laatste onderzoeken en de nieuwste spitstechnologie liggen binnen handbereik.

6. Kneedbaar

Geen eerdere ervaring wil zeggen geen slechte gewoontes. ‘Ja, maar, in mijn vorige job deden we het zo’ hoort niet bij het pakket. Nieuwe werknemers zonder voorgaande ervaring zijn enorm kneedbaar en absorberen jouw tips en methodieken als een spons.

Eveline Janssens