3 handige websites voor een job in het buitenland

Altijd al gedroomd van een avontuur in het buitenland? Zet de stap en trek voor 6 maanden, een jaar of langer de grens over om er te gaan werken. Italië, China of Peru? Als vrijwilliger, voor een stage of een voltijdse functie? Het kan allemaal. Streekpersoneel bundelt de handigste websites die je helpen in je zoektocht naar een job die je je grenzen laat verleggen.

www.eures.be

Eures is het portaal voor beroepsmobiliteit binnen de Europese Economische Ruimte (EER). In deze zone geldt vrij verkeer van werkenden. Met meer dan 1,5 miljoen vacatures in Europa en Zwitserland wil de website werkzoekenden adviseren, bijstaan in de administratieve rompslomp en een brug bouwen tussen werknemers en werkgevers. Je pit de vacatures uit of maakt zelf een profiel aan om je cv op te laden. De rubriek ‘Leven en Werken’ verstrekt informatie omtrent levensomstandigheden in het gekozen land.

www.viw.be

Vlamingen In De Wereld (VIW) wil landgenoten in het buitenland informeren, wegwijs maken en verenigen. Buiten Europa een job zoeken is iets ingewikkelder en brengt meer administratie met zich mee, maar de website bundelt handig alle informatie en ervaringen van andere Vlamingen. De uitgebreide databank bevat vacatures van Myanmar tot Zambia die interessant zijn voor Nederlandstaligen. Wie lid wordt van VIW, geniet van een persoonlijke service en begeleiding in de zoektocht naar een job.

www.wep.be

Wil je een tijdje in het buitenland werken en je steentje bijdragen tot de maatschappij? Op de site van Wep kan je terecht voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Zuid-Amerika, Afrika, Europa of Azië: tal van bestemmingen wachten op vrijwilligers die zich willen inzetten. Je kan kiezen voor sociale programma’s, werken op boerderijen, wilde dieren helpen beschermen, bouwprojecten mee ondersteunen of lesgeven. Tegelijkertijd spijker je je talenkennis bij en beleef je de tijd van je leven. Wep informeert, legt contacten en begeleidt je vanaf de start van je reiservaring tot je thuiskomst.

Eveline Janssens

Vind een job in de buurt van