Gezonde voeding als wapen tegen ziekteverzuim

Gezonde voeding is uitermate belangrijk en kan het aantal zieken op de werkvloer verminderen. Daarom lanceert Tempo Team workshops gezonde voeding in haar kantoren.

Twee op de drie werkgevers vindt aandacht voor gezondheid erg belangrijk om ziekteverzuim tegen te gaan en werknemers langer aan het werk te houden, maar weinig werkgevers zetten zich er ook daadwerkelijk voor in. Bij Tempo Team willen ze echter hun beste beentje voorzetten en lanceren ze workshops gezonde voeding.

Voedingscoach

In alle kantoren van de uitzendspecialist krijgen de medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan de workshops waar ze persoonlijk voedingsadvies en een plan op maat krijgen. “We bieden onze werknemers een omgeving aan die hen stimuleert om gezond te eten en te leven. We zetten hiervoor een gezondheidscoach in die hen wegwijs maakt in technieken, mogelijke tools en nieuwe attitudes om zich fitter en gezonder te voelen. We sluiten elke workshop ook af met een healthy lunch waar de theorie omgezet wordt in de praktijk. Dat ‘samen’-zijn onder collega’s is ook een extra motiverende factor”, zegt Valérie Denis, verantwoordelijke CSR bij Tempo-Team.

Meer dan 500 inschrijvingen

Het initiatief om meer te investeren in gezonde voeding kadert in het globale gezondheidsmanagement van Tempo-Team. Om een evenwichtige levensstijl bij werknemers te promoten ontwikkelde Tempo-Team een innovatief online platform rond bewegen, sporten, slapen, drinken, eten, roken, stress, gewicht en welzijn. “We lanceerden dit unieke I-Change2 platform voor een motiverende werkomgeving. Werknemers schrijven zich in voor een of meer van de acht modules en krijgen wekelijks praktische tips en oefeningen om hun levensstijl op en naast de werkvloer te verbeteren. Met meer dan 500 inschrijvingen bereikt de module meer dan een op de drie werknemers,” besluit Valérie Denis.

Mieke Vercruijsse