Dit zijn de leukste lunchpauzes van de zomer

Een saaie boterham met kaas achter je bureau? Nah, dat is iets voor in het tussenseizoen. Een wakke warme schotel uit de bedrijfskantine? Stel dat maar uit naar de winter. En voor nu: pimp je lunchpauze met deze spetterende zomerse activiteiten!

MIKA Museumcafé (Antwerpen)

Werkende natuurliefhebbers kunnen de Antwerpse drukte ontvluchten in het prachtige Middelheimpark, meer bepaald in het MIKA Museumcafé aan het kasteel. Het ruime terras, met uitzicht op het museumpark, is de ideale plek om even te verpozen. Liever picknicken in het groen? Dat kan. Een aantal gerechten kan je ook afhalen en in het park opeten.

Zomer van Sint-Pieter (Leuven)

Een zomer vol magische lunchconcerten in het historische hart van Leuven, dat blijft het succesrecept van Zomer van Sint-Pieter. De zeventiende editie betovert twee maanden lang met zowel het vertrouwde repertoire als nieuwe ontdekkingen. Naast de gebruikelijke themaweken rond piano (17 – 20 juli) en strijkkwartetten (31 juli – 3 augustus) zijn er ook uitstapjes naar folk, wereldmuziek en chanson.

BOZAR Open Air (Brussel)

In het kader van BOZAR Open Air zet de Brusselse landschapsarchitect Bas Smets een tijdelijke installatie op in de Baron Hortastraat, net naast BOZAR. De aangeplante bomen en de shadow pool creëren een groene ontmoetings- en ontspanningsruimte, open voor iedereen en voorzien van een zomerprogramma vol culturele activiteiten. Vorig jaar stond er een openluchtzwembad (het enige van Brussel!), maar daar kreeg de organisatie dit jaar geen toestemming voor.

Boterhammen in het Park (Brussel)

Nog in Brussel zijn de Boterhammen in het Park een vaste afspraak tijdens de lunchpauze. Vijf middagen lang, eind augustus, verovert dit gratis festival de harten van Brusselse pendelaars en chillende Brusselaars. Tot de line-up 2018 behoren Het Zesde Metaal en Frank Vander Linden. En het beste van al? Je kan je muzikale pauze combineren met een heerlijke, gratis boterham!

SUPpen (Diverse steden)

Waarom zou je deze zomer eens niet de beentjes strekken tijdens een snikhete werkdag? Dat mag je gerust letterlijk nemen: op steeds meer stadsrivieren kan je gaan SUPpen, wat staat voor ‘Stand-up Paddle’. Je balanceert op een grote surfplank en trotseert het water met een lange peddel in je hand. Omdat SUP ook een balanssport is, kom je tijdens een SUP-sessie mentaal helemaal tot rust. Ideaal als werkpauze dus, maar SUP is vooral populair als afterworkactiviteit. Zowel in Gent, Mechelen als Lier organiseren ze Afterwork SUP Sessies.

Dakterras M HKA (Antwerpen)

De dakterrassen van het museum voor hedendaagse kunst M HKA in Antwerpen veranderen tijdens de zomer in een zonnige zomerbar met funky meubilair. Het panoramische zicht op de Schelde zorgt voor een zen-momentje midden in een volgeladen werkdag. Kunst is hier nooit ver weg: de fascinerende installatie ‘Skyspace’ van James Turrell is een uitnodigend rustpunt. De Amerikaan wordt niet voor niets ‘beeldhouwer van het licht’ genoemd.

Gerlinde De Bruycker

Meer zomerse lunchbreaks vind je op www.uitinvlaanderen.be