8 activiteiten om uit te proberen tijdens je lunchpauze

Heb jij de slechte gewoonte ontwikkeld om door te werken tijdens je lunchbreak? Hap-slik dat slappe broodje weg en ga vanaf morgen voor een echte lunch, mét opties. Hier zijn enkele ideetjes om je batterijen wat beter op te laden.

1. Stretch niet alleen je breinspier, maar ook je benen. Ga naar buiten, maak een ommetje en voel hoe het bloed in je benen weer gaat stromen. Bovendien krijg je wat zonlicht en dus vitamine D binnen, wat je een heuse boost geeft in de namiddag.

2. Doe enkele boodschappen. ’s Middags heb je net genoeg tijd om snelle to do’s af te vinken, zoals brieven op de post doen of stoppen bij de droogkuis. Door mini-taakjes als deze in je pauze af te handelen, hou je meer tijd over in je weekends. Je bent ook even compleet uit werkmodus, wat je focus ten goede komt.

3. Ga dertig minuten sporten of bewegen, zoals wandelen, joggen, yoga, fietsen, fitnessen, touwtjespringen ,… Met douchen en eten erbij, vul je perfect een iets langere lunchpauze op. Omdat je jezelf slechts een halfuurtje sport oplegt, zal de drempel ook lager zijn om eraan te beginnen.

4. Het omgekeerde is ook mogelijk: doe een dutje. Volgens talloze studies zijn powernaps een wondermiddel tegen vermoeidheid en concentratieverlies. Tijdens een hazenslaapje van 10 à 20 minuten krijgt je lichaam tijd om een verse lading energie bij te tanken. Resultaat is dat je beter zal presteren in de namiddag.

5. Heb je het gevoel dat je elk weekend van de ene sociale verplichting naar de andere holt? Zet je middagpauze dan in als geheime wapen van timemanagement. Praat bij met een goede vriend op een gezellig lunchadresje, bel je moeder op of probeer eindelijk te facetimen met je nicht die in het buitenland woont.

6. Ben je niet zo voor bruuske overgangen tussen werk en ontspanning, dan kan je ook gewoon wat lezen. Zo hou je je breinactiviteit toch nog aan de gang tijdens je pauze. Blader door de krant of een tijdschrift, of nog beter: lees elke middag een hoofdstuk uit dat ene boek dat anders toch maar op je nachtkastje stof ligt te vergaren.

7. Waarom zou je tijdens een drukke werkdag ook niet even mogen ontspannen? Daar dient een lunchPAUZE uiteindelijk voor. Steek je creditcard in je handtas en duik een uurtje de stad in om te shoppen.

8. Niets werkt zo ontspannend als een stukje muziek. Zet je favoriete Spotify-playlist aan en je hoofdtelefoon op, of ga met je collega’s buiten lunchen en neem je bluetooth-speakers mee.

Gerlinde De Bruycker

Bron: www.usnews.com