Vakantiejob: start nu reeds je zoektocht

Het voorjaar moet nog ingezet worden, maar studenten die zicht willen op een toffe vakantiejob vliegen nu al in de zoektocht. Hoe sla je een boeiende vakantiejob aan de haak? Streekpersoneel geeft je een duwtje in de rug…

Internet

Schuim nu alvast jobsites af op zoek naar fijne jobs bij interessante bedrijven. Je kan op de meeste sites de optie ‘studentenjob’ aanvinken. Voeg dan enkele criteria toe zoals leeftijd, ervaring, diploma (middelbaar of hoger onderwijs) en welk type werk je zoekt (dagwerk, in shiften,…). Vergeet ook de zoekstraal rond je woonplaats niet in te stellen.

Op de site van de VDAB kan je je cv publiceren en bedrijven laten weten dat je op zoek bent naar een job. Zo zet je je competenties en interesses ook meteen in de verf. De site www.studentatwork.be is ook interessant: bedrijven publiceren studentenjobs op de site. Verder kan je er een overzicht van alle jobsites terugvinden.

Interim

Ga eens langs bij één of meerdere interimkantoren bij jou in de buurt. Stel jezelf voor, vertel duidelijk welke jobs je wel en niet interesseren en haal aan wat je competenties zijn. Persoonlijk contact is goed om een blijvende indruk te maken. Zo zullen de medewerkers bij de eerstvolgende interessante studentenjob die zich aandient misschien aan jou denken.

Hoor eens rond…

Soms moet je het niet te ver zoeken. Kan je aan de slag in de zaak van je moeder of zoekt het bedrijf van je papa nog hulp voor de zomer? Of kan je een job krijgen in de bakkerij van de tante van je beste vriendin? Denk na wie je kent binnen je familie en vrienden. Wie heeft een eigen zaak of werkt voor een bedrijf waar jij deze zomer kan bijklussen? De kans dat je op deze manier een job binnenrijft voor de zomer is groot, aangezien jouw familie en kennissen je persoonlijk kunnen aanbevelen.

Werken op vakantie

Al gedacht aan een job die helemaal binnen de vakantiesfeer ligt? Solliciteer bij organisaties die kampen en jeugdvakanties organiseren of contacteer enkele touroperators. Misschien kan je aan de slag als animator in het binnen- of het buitenland?

Eveline Janssens

Info: www.vdab.be

Info: www.studentatwork.be