5 tips om nog snel een vakantiejob te vinden

Kreeg je zonet een stresspiek omdat je nog altijd geen vakantiejob hebt kunnen scoren? Met deze tips lukt het beslist om alsnog die zomerjob uit de brand te slepen.

1. Loop een interimkantoor binnen
Vakantiejobs hebben ze er vaak bij de vleet. Doorgaans hangen de vakantiejobs ook geafficheerd aan het raam bij het interimbureau en kan je zo al even grasduinen doorheen de beschikbare jobs. Wil je zoeken vanuit je sofa: dat kan uiteraard ook via internet maar weet dat er vaak last minute vakantiejobs beschikbaar komen die zo snel ingevuld moeten worden dat ze de website van het interimkantoor niet altijd halen. Even windowshoppen naar die zomerjob kan dus geen kwaad.

2. Leg je oor te luisteren bij familie en vrienden
Het is de kortste lijn naar een vakantiejob. Vaak heb je wel ergens een nonkel of tante die iemand kent die nog dringend op zoek is naar een gezonde werkkracht. Risico in dit geval is dat het mogelijk niet de vakantiejob van je dromen wordt maar goed: werk is geld en daar doe je het voornamelijk voor, toch?

3. Surf eens naar wat websites
Neem een kijkje op een aantal websites zoals die van de VDAB. Naast reguliere jobs vind je er een rist studentenjobs waar je naar eigen smaak kan uit kiezen. Ook studentjob.be is er zo eentje, zij het een stuk kleinschaliger. En natuurlijk Streekpersoneel.be!

4. Breng een blitzbezoek aan je favoriete bedrijf
Je zou versteld staan van de respons die je er vaak krijgt. Ok, toegegeven: de kans dat je nog een vakantiejob op de kop kan tikken bij het Belgische filiaal van Google is een stuk kleiner dan pakweg bij de plaatselijke bandencentrale. Maar goed: het is allemaal last minute en een job is dan een job, toch?

5. Start snel je eigen (mini-)bedrijf
Wat is er mis met de goede oude stiel van bijvoorbeeld auto’s wassen? Vraag je (verre) buren om hun auto tegen betaling te reinigen en voor je het weet heb je een lucratieve vakantiejob zonder dat je daarbij bijvoorbeeld 8 uur naar een computerscherm moet zitten staren. Je investeringen zijn miniem: een paar emmers (die kan je thuis vinden), een spons en een stel zeemlappen (eveneens thuis te vinden). De enige investering: autoshampoo en een product om gedroogde insecten te verwijderen zonder lakschade te veroorzaken. Troef bij het aanprijzen van je diensten: wij halen alle insecten van uw wagen zonder lakschade. Zo heb je gelijk ook al een unique selling proposition. J Zo krijgt je bedrijfje al snel vorm. Vervang auto’s wassen door bijvoorbeeld tuinonderhoud en je hebt een nieuw idee voor een lucratieve zomeractiviteit.

Pascal Dewulf