Waarom je je wettelijke vakantiedagen dit jaar zeker nog moet opnemen

Je wettelijke vakantiedagen, dat zijn de vakantiedagen waar je jaarlijks sowieso recht op hebt. Je hebt er echter alle belang bij om ze ook effectief op te nemen voor het eind van dit jaar.

Ben je voltijds aan de slag, dan heb je in principe recht op 20 wettelijke vakantiedagen per jaar. Denk je eraan om ze op te potten en jezelf zo te trakteren op een extra lange vakantie, dan ben je eraan voor de moeite. Je bent namelijk wettelijk verplicht om die twintig dagen wettelijk verlof op te nemen. Indien je dat niet doet, ben je ze kwijt. Dat zou toch zonde zijn?

Je baas waakt

Werk je in een groter bedrijf dan ga je in principe ruim voor het eind van het jaar een e-mail krijgen met daarin het vriendelijke verzoek om je wettelijke vakantiedagen voor het eind van het jaar op te nemen. Vaak doen ze dat niet omdat ze jou er zo graag zien, maar gewoon om zichzelf in te dekken. Zo kan jouw baas nooit voor de voeten worden geworpen dat hij jou op de één of andere manier zou belet hebben om die wettelijke vakantiedagen ook effectief op te nemen. Indien je baas/bedrijf je immers weerhoudt om je wettelijke vakantiedagen ook effectief op te nemen, dan kan hij daarvoor op de vingers worden getikt met een boete.

Bye bye vakantiegeld

Ben je gek van je werk en krijg je je wettelijke vakantiedagen niet opgesoupeerd, weet dan ook dat je niet het recht hebt om te verzaken aan die wettelijke vakantiedagen. Je mag dus niet zeggen aan je bedrijf om jouw vakantiedagen te houden omdat je ze niet wilt. Je krijgt ze sowieso toebedeeld. Je moet ze dus met alle macht proberen op te nemen, hoe vreemd dat ook mag klinken. Lukt het je echt niet om ze alle twintig op te gebruiken, dan ben je ze wel onherroepelijk kwijt. Dit om te voorkomen dat je vakantiedagen zou gaan hamsteren. Had je daarenboven voldoende tijd gekregen van je baas om je wettelijke vakantiedagen op te nemen, maar deed je dat niet, dan loop je daarenboven ook nog kans om je vakantiegeld kwijt te spelen. Sterker nog, je baas is in dat geval niet langer verplicht om je vakantiegeld uit te betalen.

Overmacht

Uiteraard zijn er ook gevallen van overmacht zoals langdurige ziekte waardoor je vakantieschema in de war kan lopen. In dat geval dient je baas vooralsnog je vakantiegeld aan jou over te maken voor de wettelijke vakantiedagen van het desbetreffende jaar.

Pascal Dewulf