7 tips om meer uit je vakantiegeld te halen

Je vakantiegeld krijg je deze week normaliter op je bankrekening. Met deze tips haal je daar alvast het meeste uit.

1. Investeer in je woning

Misschien niet voor iedereen weggelegd en mogelijk ook niet de meest plezierige manier om je vakantiegeld te spenderen, maar indien je bijvoorbeeld je geld steekt in de isolatie van je zolder, zal je op termijn een mooie winst mogen opstrijken.

2. Kies voor een staycation

Wil je flink wat vakantiegeld besparen? Blijf dan thuis (een staycation heet dat in het Engels) en geniet daar van al het fijns dat het leven in eigen landje te bieden heeft. Zon, zee, terrasjes, een lekker etentje, nieuw horizonten ontdekken: je moet er echt niet voor naar de andere kant van de wereld.

3. Boek een last-minute

Wachten tot op het laatste moment om je vakantie te boeken, is misschien ietwat riskant, maar je zal er de vruchten van plukken wanneer je de prijzen van hotels en vliegtuigtickets ziet.

4. Start een nieuwe hobby

Je aan iets nieuws wagen, houdt je scherp. Besteed een stuk van je vakantiegeld aan een nieuwe hobby. Je zal je als herboren voelen wanneer je je nieuwe talent stilaan onder de knie krijgt.

5. Boek een vlucht op dinsdag

Ga je er toch tussenuit en moet dat met het vliegtuig, zorg dan dat je een vlucht kan nemen op een dinsdag in plaats van pakweg vrijdag of zaterdag. Je zal verwonderd zijn hoeveel je dat kan besparen.

6. Parkeer het op een spaarrekening

Altijd handig om een (mini-)buffer aan te leggen voor onvoorziene kosten. Het geeft je een flink stuk vrijheid en een gerust gemoed. Wie wil dat niet tijdens de vakantie?

7. Spaar voor iets leuks

Ook niet bepaald aangewezen om snel een fantastisch gevoel te krijgen, zeker niet in tijden van instant gratification, maar ergens naar verlangen kan het moreel een enorme boost geven.

Pascal Dewulf