Zo overleef je werken tussen kerst en nieuw

De eindejaarsperiode staat voor de deur. Voor velen gaat dit gepaard met één of twee weekjes vakantie, maar niet voor iedereen. Werk jij tussen kerst en nieuw? Met deze tips wordt dit een aangename werkperiode.

Werken in stilte

Geniet van de stilte! Geen kwebbelende collega’s, geen collega die aan telefoon spreekt voor het hele kantoor, geen baas die nu en dan door de gang schreeuwt. Wel stilte, rust…

Probeer eens een ander plaatsje

Wil je eens iets anders? Zet je dan een dagje aan het bureau van een collega die afwezig is. Je zal merken: het geeft een ander gevoel en haalt je even uit de dagelijkse sleur.

Wat bijpraten

Tussen kerst en nieuw mag het werkritme gerust wat lager liggen. De weinige telefoontjes en mails zullen daar automatisch voor zorgen. Gebruik die vrijgekomen tijd om ook wat bij te praten met de collega’s. Zo ben je weer mee met alle nieuwtjes en start je 2019 up-to-date.

Rook de vredespijp

Wist je dat dit de ideale periode is om te verbroederen met die ene rotcollega? Ga eens spontaan een praatje slaan. Weet je niet waarover gepraat, dan zijn de plannen voor de feestdagen zeker al een goed onderwerp. Je zal merken: met minder volk op kantoor zal die collega wel meevallen. En was er echt een probleem tussen jou en een collega? Dan zal dit makkelijker uitgepraat worden met minder andere collega’s in de buurt.

Een traktatietje

Minder volk op kantoor, dus ideaal om eens een onderonsje te doen met de weinige collega’s. Neem een heerlijk traktatietje mee. Misschien de restjes van de kerstmaaltijd? Of jullie kunnen afspreken om elk om de beurt voor iets lekkers te zorgen. En die extra kilootjes dan? Ach, die komen er met de eindejaarsperiode toch bij. Vanaf januari tijd genoeg om de broeksriem aan te halen.

Meer voor jou

Grijp je in de kantine vaak naast de laatste cola of is die fruitmand in de vergaderzaal meestal al leeg voor jij er kunt naar kijken? Geen nood, deze week kun je er ongetwijfeld wel van genieten.

Mieke Vercruijsse