Zo kan je je geplande vakantiedagen toch later opnemen

Je had in het bedrijf waar je werkt in de loop van de volgende weken een aantal dagen vakantie gevraagd en toegekend gekregen. Omdat je door de coronamaatregelen ‘in je kot moet blijven’ zou je de vakantiedagen liever verplaatsen. Maar kan dat wel?

Als je een reis of citytrip had geboekt die niet kan doorgaan nam je daar allicht ook enkele dagen of zelfs weken vakantie voor op het werk. Maar kan je, nu je plannen in duigen vallen, je vakantie ook verplaatsen?

Onderling akkoord

De vakantie die je als werknemer kan nemen wordt vastgelegd in onderling akkoord tussen jou en je werkgever. Eens je vakantiedagen zijn vastgelegd kan je daar in overleg met je werkgever ook op terugkomen. Je kan dus perfect met hem afspreken dat de opgenomen dagen vakantie geannuleerd worden en dat je de dagen op een later moment mag opnemen. Om discussies te vermijden zou je de afspraak bijvoorbeeld ook op mail kunnen zetten.

Weet wel dat je je wettelijke vakantiedagen voor 2020 allemaal dit jaar moet opnemen. Het is dus niet mogelijk om die in overleg met je werkgever bijvoorbeeld over te dragen naar volgend jaar.

En eenzijdig?

Je kan integendeel de vakantie die je in overleg met je werkgever vastlegde niet eenzijdig annuleren. Je kan de vakantiedagen al evenmin eenzijdig verplaatsen. Ook je werkgever kan dat trouwens niet doen, tenzij zeer uitzonderlijk in echte noodsituaties. Het feit dat je werkgever liever zou hebben dat je doorwerkt omdat het bijvoorbeeld druk is in het bedrijf en een aantal werknemers niet kunnen komen werken omdat ze besmet zijn met het COVID19-virus, volstaat dus niet.

Vakantie tijdens werkloosheid

Vallen je geplande vakantiedagen tijdens een periode van tijdelijke werkloosheid, dan moet je die in principe al eveneens opnemen. Je zal dan als bediende je gewone loon krijgen voor die dag. Je krijgt voor de dagen vakantie die tijdens een periode van werkloosheid vallen integendeel geen werkloosheidsuitkering.

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be)