Zo haal je veel uit de zomer

Warmte, weinig collega’s om je heen, minder werk… Heb je ook soms last van een zomerdip op kantoor? Niet nodig, want tijdens de zomer kun je je op een andere manier nuttig maken.

1. Ruim op!

Is je bureau het hele jaar door een puinhoop en vind je nooit de tijd voor een grote schoonmaak? Dan is de zomer het ideale moment. Bekijk al je papieren, blader door je mappen en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Een spons en wat schoonmaakmiddel kunnen ook wonderen doen.

2. Leer iets nieuws

De zomer is het moment om je te verdiepen in nieuwe zaken. Ben je niet zo handig met Excel of dien je altijd bij je collega aan te kloppen voor de special effects in je Powerpoint? Of wil je graag eens Prezi uitproberen? Gebruik hier de rustige zomermaanden voor en experimenteer er maar op los.

3. Dat tikkeltje meer

Heb je geen tijd om je website op te fleuren met nieuwe foto’s? Kan je presentatie wel eens een nieuwe schwung gebruiken? Steek de handen uit de mouwen en verbaas je collega’s als ze terugkomen uit vakantie.

4. Networking

Geen zin om altijd op kantoor te zitten? Dan zal dit ongetwijfeld ook voor andere mensen gelden. Profiteer van deze periode om te netwerken en nodig je klant of werkrelatie uit om een zomers terrasje te doen zodat jullie rustig wat toekomstprojecten kunnen bespreken.

5. Tijd voor bezinning

De zomer is ook het moment om eens te bezinnen over je werk. Waar wil je het komende jaar heen? Welke zaken zou je graag anders aanpakken. Misschien wel het moment om een stappenplan uit te werken.

Mieke Vercruijsse