Zo creëer je iedere dag van de week een vrijdaggevoel

Zonet je vakantie erop zitten en alle moed bij mekaar moeten rapen om terug aan de slag te gaan? Dan kunnen deze tips jou alvast helpen om je iedere dag een vrijdaggevoel te bezorgen.

Spreid je deadlines doorheen de week

Het is gebruikelijk om tegen het einde van de week alle to do’s van die week af te ronden. Zo kan je de maandag erna met een schone lei beginnen. Dit betekent dat je naar vrijdag toe steeds meer onder druk komt te staan om alles klaar te krijgen. Spreid daarom je deadlines doorheen de week. Zo kan je elke dag vrij ontspannen aan de slag en wordt de druk doorheen de week gespreid.

Maak iedere dag zinvol

Zorg dat je naast je werkobjectieven ook dagelijks een aantal goede doelen hebt. Voorzie op dinsdag bijvoorbeeld een half uurtje om als mentor op te treden voor een nieuwe medewerker. Op donderdag kan je gaan voor een dagje waarbij de factor teamwork nog wat extra wordt aangemoedigd. Kortom, naast werkgerelateerde objectieven kan je ook wat altruïstische dingen inplannen waarbij je niet alleen jezelf vooruithelpt, maar ook de mensen rondom jou op het werk. Vervang eenzelvigheid regelmatig door empathie. Je zal zien dat dit ontegensprekelijk voor een aantal feel good momentjes doorheen de week zal zorgen.

Wees altijd jezelf

Investeer in wie jij bent met jouw kwaliteiten. Wring je niet in allerlei bochten om bij de bedrijfscultuur te passen. Jezelf zijn onder alle omstandigheden bezorgt je een vrij en blij gevoel, ook op de werkvloer. Monitor ook je eigen vooruitgang. Hoe doe je het op de werkvloer? Ben je onzeker, onervaren of heb je last van peer pressure ? Maak je los van al die dingen wat het zijn mentale obstakels die jezelf creëert. Wanneer je bent wie je bent en het beste van jezelf geeft dan ben je sowieso goed bezig. Laat je geen extra druk van buitenaf opleggen.

Informatie is macht

Wees niet bevreesd om veel vragen te stellen. Kennis is macht. Steek dingen op van anderen, vergaar inzichten over de gang van zaken in het bedrijf waar je aan de slag bent en verzamel steevast de laatste info over je werk, team en onderneming. Zo voel je je steevast on top of things. Op zijn vrijdags dus. Blik elke dag op het eind van de dag ook terug op wat je allemaal hebt ervaren op het werk (en daarbuiten) maar ook wat je hebt geleerd en neem dat in een positieve context mee naar de volgende dag. Laat je niet uit je lood slaan door anderen of de problemen die zich voordoen op de werkplek. Je werk blijft aan het eind van de dag een belangrijk deel van je leven. Kortom, je werk is iets waarbij jij je steevast goed moet voelen om op lange termijn blij en productief te blijven en dat vrijdaggevoel steevast bij je te houden.

Pascal Dewulf