Zo blijft het werken tijdens je vakantie beperkt

Werken tijdens je vakantie? Het zou niet moeten, maar velen kunnen er niet aan weerstaan om toch even een mailtje te beantwoorden of iets in de WhatsAppgroep van het werk toe te voegen. Zo kan je gecontroleerd op de hoogte blijven van je werk.

1. Zet in je afwezigheidsmail duidelijk dat je met vakantie bent. Vermeld er goed in wie ze kunnen bereiken als ze een dringende vraag hebben. Uiteraard spreek je dit goed of met je collega of baas.

2. Vermeld in je afwezigheidsmail dat je je mails niet of nauwelijks checkt op vakantie. Zo creëer je minder verwachtingen.

3. Denk twee keer na voor je een mail beantwoordt. Kan het niet wachten tot je weer op kantoor bent? Wees je er ook van bewust dat het beantwoorden van een mail kan leiden tot een hele resem extra mails en vragen. Want je bent bereikbaar…

4. Stel je mail op je telefoon zo in dat je mail niet automatisch binnenloopt. Op die manier weersta je aan de verleiding om steeds te kijken als er envelopje op je scherm verschijnt. Hetzelfde kan je doen met WhatsApp.

5. Goede afspraken maken goede vrienden en dat geldt zeker ook voor je vakantie met het gezin. Maak duidelijke afspraken met je gezin over hoeveel en wanneer je werkt. Overdrijf daar ook niet in, want je kiest tenslotte voor een vakantie met je gezin en niet met je collega’s, medewerkers, klanten of leveranciers.

Mieke Vercruijsse