Voor het uitkiezen: de leukste out of offices

Nu de zomer voor de deur staat, zal je mailbox overstelpt worden met droge afwezigheidsmeldingen. Dat kan jij zelf toch beter? Hier lees je enkele originele out of offices die we van het internet plukten. Scan en steel!

1. Wees wat minder droog dan de rest

Ik zit van een prosecco te genieten op een Italiaans terrasje. Toch heb ik uw mail goed ontvangen, want mijn smartphone heb ik altijd bij me. Maar tot (datum) gebruik ik deze enkel om de zon op beeld te vereeuwigen. Vanaf (datum) ben ik weer all yours!

***

Beste, ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ik in het buitenland zit en niet eerder op uw e-mail kan reageren dan (datum). Het goede nieuws is dat ik in het buitenland zit en niet eerder op uw e-mail kan reageren dan (datum).

***

Error 404: Marketing Manager not found due to holiday until (datum).

2. Maak van een negatief verhaal (ik ben er niet en kan mijn mails niet beantwoorden) een positieve variant

Ik ben mijn batterijen aan het opladen in Bali en kom op (datum) terug met extra energie en veel nieuwe ideeën!

***

Hallo! Zo snel heb ik nog nooit gereageerd op uw mail, maar dit is dan ook een automatisch antwoord. Zelf probeer ik wat zon te vangen in Zuid-Frankrijk. Op (datum) ben ik – hopelijk met een kleurtje – terug op kantoor!

***

U ontvangt deze e-mail omdat ik out of office ben. Wees dus blij! Als ik in the office was geweest, had u waarschijnlijk niets ontvangen.

3. Geef zelf al wat suggesties mee

Zelf ben ik er tot (datum) niet, maar ken je mijn collega X al? Zij bezit de power van Superwoman, Hermelien en Mega Mindy samen! En ze helpt je graag verder als je met een vraag zit: [e-mailadres collega]. Tot binnenkort!

***

Hallo, nog tot en met (datum) ben ik niet aanwezig. Heb je een dringende vraag? Google is jouw vriend. Zit je met een noodgeval? Bel 112. Is het allemaal niet zo urgent? Probeer me vanaf (datum) nog een keer te bereiken.

4. Kies voor een out of office-gedicht

Mijn stoel is leeg, de deur is dicht

en ik ben even uit het zicht

maar als er dingen zijn die dringen

stuur deze blijver een bericht:

[e-mailadres collega]

(c Joke Van Leeuwen. Meer out of office-gedichten vind je op www.poezieweek.com)

5. Een beeld zegt meer dan duizend woorden