Staycation, zo hou je je werk buiten

Een vakantie in eigen tuin gepland? Anders dan je vakantie in de hoogvlaktes van Azië lonkt de wifi en de mailbox nu wat meer. Met onze tips blijf je uit je mailbox tijdens je vakantie #indenhof.

Telefoon/Computer

Ban je (werk)telefoon en je computer uit huis. Parkeer ze even in de composthoop/diepvries/bezemkast of de lade van je bureau als het iets minder drastisch moet. Uit het oog, uit het hart. Wil je het adres van een pretpark opzoeken of online een nieuwe barbecue bestellen? Gebruik dan je privételefoon of leen de tablet van je dochter even.

Out of Office

Stel een ferme out of office in. Eentje van het type ‘Ik ben er echt niet’, ‘Val ook mijn collega’s niet lastig want die bellen mij toch op’ en ‘Ik ben weer bereikbaar vanaf (een datum in een heel verre toekomst, zo ver je vakantiedagen reiken)’. De boodschap is: Niet Bereikbaar. Punt.

Wifi

Deze tip is niet meteen een optie als je kinderen of tieners in huis hebt, want dan breekt de vakantierel der rellen uit. Maar bestaat je huishouden uit jezelf en een eventuele significant other, dan kan je overwegen om de wifi uit te zetten. Drastisch? Ja. Efficiënt? Zeer. Weg werkstress, hallo

cocktail time!

Thuiswerkplek

Doek je thuiswerkplek even helemaal op. Trek de deur van je kantoor dicht, berg alle werkpaperassen en dossiers op of gebruik je bureau voor een leuker doeleinde: eindelijk die puzzel van 3.000 stukjes maken, de vakantiealbums 2011-2019 afwerken of thuis een aflevering van Lego Masters naspelen.

Wilde vakantieplannen

Plan leuke uitstapjes en activiteiten in. Een dagje Ardennen, samen gaan fietsen, een citytrip in eigen land of een recreatiedomein bezoeken? Tijdens leuke dagen vol uitstapjes heb je geen tijd en zin om aan je werk te denken.

Rompslomp

Maak er een echte vakantie van. Op hotel ga je toch ook geen wasjes draaien of stof afnemen? Laat de boel even de boel of besteed het een en ander uit. Misschien wil de poetshulp een keertje extra komen? En veel restaurants hebben sinds de lockdown hun afhaaldiensten uitgebreid.

Mama en papa op vakantie

Hoera, de kampen kunnen doorgaan. Schrijf die lieve kinders dus nog snel in voor een weekje tennis- of danskamp en geniet na weken lockdown van wat quality time met je partner.

Regiotalent wenst jullie een fijne staycation toe!

Eveline Janssens