Kan je vakantie nemen tijdens je opzegtermijn?

Je geeft je opzeg bij je werkgever of deze ontslaat je zelf met naleving van een opzegtermijn. Mag je dan de vakantiedagen die je nog hebt deels of volledig opnemen tijdens deze opzegtermijn? Kan je ze ook opnemen bij je volgende werkgever?

Onderling akkoord

Als je vakantiedagen wil opnemen dan moet je de precieze dagen vastleggen in akkoord met je werkgever. Die regel blijft ook gelden als je een opzegtermijn presteert.  Is je werkgever het daarmee eens, dan kan je wel degelijk al je resterende vakantiedagen opnemen tijdens de opzegtermijn.  Is je werkgever het niet eens, dan kan dat niet.  Raak je er onderling niet uit, dan kan de rechtbank desgevallend beslissen hoeveel dagen je nog mag opnemen en wanneer. Hiervoor kan je eventueel een kortgeding procedure voeren.

Het is dan ook aangewezen de redelijkheid te laten spelen en te trachten tot een oplossing te komen waarin zowel jij als je werkgever zich kunnen vinden.

Uitbetaald

De vakantiedagen die je niet opnam bij je werkgever krijg je uitbetaald bij het einde van je arbeidsovereenkomst.  Je werkgever zal je bij het einde van je arbeidsovereenkomst trouwens een vakantieattest bezorgen waarop onder andere staat hoeveel dagen vakantie je al opnam en welk vakantiegeld bij uitdiensttreding hij betaalde.

De vakantiedagen die je niet opnam bij je ‘oude’ werkgever kan je opnemen bij je nieuwe werkgever. Weet wel dat je nieuwe werkgever datgene wat je oude werkgever je al betaalde voor deze dagen mag aftrekken van het loon dat hij normaal aan jou zou moeten doorbetalen als je vakantie opneemt. 

Verlenging opzegtermijn

Gaf je zelf je opzeg en neem je tijdens de opzegtermijn vakantiedagen op, dan wordt daardoor je opzegtermijn niet verlengd. Iets anders is het als het je werkgever was die de opzeg gaf.  In dat geval wordt de opzegtermijn nu eenmaal wel verlengd met het aantal dagen vakantie dat je tijdens de opzegtermijn opnam. Komt dit je niet uit omdat je een andere job hebt dan kan je eventueel andere afspraken maken met je werkgever of je zou een tegenopzeg kunnen doen.

Jan Roodhooft, advocaat