Kan je nu al je vakantiedagen voor dit jaar vastleggen?

Je zou dit jaar in juli twee weken op reis willen gaan. Kan je die dagen vakantie nu al vastleggen op het werk of moet je daar nog mee wachten? Kan je je reis al boeken vooraleer je het akkoord hebt van je werkgever?

Onderling akkoord

Je kan je vakantiedagen op het werk niet zomaar eenzijdig vastleggen. Ook je werkgever kan niet zomaar beslissen wanneer je vakantie moet opnemen. Dat moet nu eenmaal in principe gebeuren in overleg met je werkgever (tenzij er in het bedrijf waar je werkt een collectieve vakantie zou gelden).

De wet geeft wel een aantal regels aan. Heb je schoolgaande kinderen, dan wordt de vakantie bij voorkeur toegekend tijdens de schoolvakanties. Bovendien moet je tussen 1 mei en 31 oktober twee opeenvolgende weken vakantie kunnen krijgen als je dat wil. Ben je jonger dan 18 jaar dan wordt deze periode op drie weken gebracht. In alle gevallen moet verplicht een ononderbroken week vakantie worden toegekend.

Vanaf wanneer vragen?

De wet zegt niet vanaf wanneer je vakantie mag vragen voor dit jaar. Je kan dat dus wel degelijk nu al doen. Weet wel dat je werkgever niet verplicht is om dadelijk op je aanvraag te reageren. Hij kan je dus een aantal dagen laten wachten voor hij iets laat weten. Reageert hij totaal niet dan kan je soms wel eens argumenteren dat hij stilzwijgend akkoord ging.

Je werkgever zou kunnen zeggen dat hij pas op je vraag om vakantie te krijgen kan reageren van zodra er een planning werd opgemaakt met je collega’s. In sommige bedrijven bestaat er overigens een timing voor de opmaak van een dergelijke planning waarbij werknemers voor de opmaak daarvan hun wensen moeten laten kennen en zich anders moeten schikken om vakantie te nemen in de resterende periodes.

Vakantie al vastleggen?

Zolang je nog geen zekerheid hebt dat je effectief vakantie kan nemen op je werk, boek je maar beter je reis nog niet. Als je uiteindelijk namelijk toch geen vakantie kan nemen in die periode riskeer je je reis te moeten annuleren met alle financiële gevolgen van dien.

Jan Roodhooft, advocaat