Creatief met je out of office

‘Bedankt voor uw mail. Tot 4/8 ben ik met vakantie. Ik heb geen toegang tot mijn mails. Voor dringende zaken kan u terecht bij collega X. Vanaf 7/8 ben ik weer beschikbaar.’ Saai en voorspelbaar? Stel eens een originele afwezigheidsbericht in. Met beeld, taal of andere creatieve media, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Out of office poëzie

Pak het literair aan en strooi wat poëzie in je mailbox. Op de site van poëzieweek kan je enkele gedichten terugvinden van bekende Vlaamse dichters. Je geeft zelf de data van je afwezigheid in, vermeldt de dichter en je contactpersonen genieten van een dosis literatuur terwijl jij de zon opzoekt.

In beeld

Gebruik een foto om je afwezigheid aan te kondigen. Misschien heb je een leuke foto van je tenen in het zand? Of kan je voor het vertrek op je jaarlijkse trip naar Londen een foto van de vorige editie recycleren. Veel tekst heb je dan niet nodig: de data van je afwezigheid en een contactpersoon voor dringende gevallen.

Doorlinken maar

Al gedacht aan een Youtube-link als out of office? Denk aan ‘Holiday’ van Madonna of een promofilmpje van de toeristische dienst van het land waar je naartoe trekt. Zo kunnen je collega’s en klanten toch even meegenieten.

Hilariteit alom

Mag er wat humor aan te pas komen? Kies een foutmelding om je vakantie aan te kondigen.

Foutmelding 404: Marketing manager not found.

Of:

De e-mailserver kan de internetconnectie niet controleren. Probeer het vanaf … opnieuw of contacteer X.

Fun facts

Terwijl jij op het strand ligt of door pittoreske straten dwaalt, kan je je contactpersonen entertainen met wat faits divers. Over het bedrijf, over jullie sector of over je persoonlijke interesses. Of een lijstje nutteloze en volstrekt lukraak gekozen weetjes over de winterslaap van dieren bijvoorbeeld. Wist je dat de egel geen voedselvoorraad aanlegt voor zijn winterslaap?

Eveline Janssens