7 signalen die tonen dat je dringend op vakantie moet

Mogelijk zijn je collega’s ondertussen al terug van een zonnige vakantie, terwijl het voor jou nog wachten is tot je er even tussenuit kunt. Deze signalen geven alvast aan dat je beter vroeg dan laat de daad bij het woord voegt.

1. Het evenwicht in je privéleven is compleet zoek
Je bent meer op het werk dan bij je kroost en je familieleden vergissen zich soms in je voornaam wanneer je nog eens thuis bent. Je partner vult de dagen met bestellen via teleshopping en je kinderen hebben per ongeluk al eens ‘papa’ gezegd tegen hun oom.

2. Je ziet er niet uit
Je probeert nog wel, maar het gaat van kwaad naar erger met je looks. De wallen onder je ogen nemen angstaanjagende proporties aan en je huidskleur ziet eruit alsof je net compleet bent leeggezogen door een vampier.

3. Je bent bijzonder gestresseerd
Je loopt er voortdurend prikkelbaar bij en vliegt al uit wanneer er bijvoorbeeld te weinig suiker in je koffie zit. Je collega’s hebben je dan ook tijdelijk uitgeroepen tot persoonlijk rampgebied.

4. Je bent erg vatbaar voor kleine kwaaltjes
Er moet maar iemand in je buurt niezen of je hebt het aan je been, of liever aan je neus. Dat komt omdat je afweersysteem op de schaal van Richter ergens driehonderd onder nul zit.

5. Je voelt je alsof er net een goederentrein over je heen is gedenderd
Je krijgt het gewoon niet meer getrokken op de werkvloer. Elke vraag of opdracht is er één te veel, behalve wanneer je door iemand voor happy hour wordt uitgenodigd en cocktails kan gaan drinken. Dat is het moment waarop je plots weer helemaal op je plooi komt.

6. In je hoofd ben je voortdurend op reis
Op het werk kijk je hele dagen plaatjes op Facebook van je vrienden die onder heerlijk wuivende palmen met een tandpasta smile je laten weten dat het leven zalig is. Op Google maps zoek je richting indicaties om van bij je thuis richting Indonesië te rijden met de wagen.

7. Je bent een emotioneel kruitvat
Je bent gevoelsmatig tegen niets meer opgewassen. Gisteren nog betrapte je je er zelf op dat je tranen met tuiten zat te huilen toen je samen met de kinderen naar The Jungle Book op blu-ray zat te kijken.

Pascal Dewulf