6 leuke redenen om een dag verlof te nemen

Soms heb je nood aan een dagje verlof. Om jezelf te trakteren of om je jarig lief te verrassen. Streekpersoneel somt enkele goede redenen op om een dagje vrijaf te nemen.

1. Je hebt het verdiend

Oef. Eindelijk je project afgewerkt. Het heeft bloed, zweet en heel wat overuren gekost. En je kan je niet meer herinneren wanneer je nog eens samen met je gezin een avondje voor TV kon ploffen. Tijd voor een dagje verlof. Voor jezelf, om eens goed uit te rusten, uitgebreid te kokerellen en een lange wandeling met de hond te gaan maken.

2. Er is er eentje jarig

Je lief, je zus, je zoon of je oma is jarig? Tijd voor een verwendag. Jij en de jarige plannen elk een dag verlof in. Verder is het aan jou. Kidnap het feestbeest voor een dag vol verjaardagpret. Een picknick, een bezoekje aan een museum, een shopuitje of een lekker etentje? Leg de jarige (en jezelf ook een beetje) in de watten.

3. Eén dag ‘staycation’

Een dagje vakantie in eigen land of net over de grens? Zolang je niet te lang in de auto of op de trein moet zitten is een dagtripje op een blauwe (vrije) maandag een echte aanrader. Een tripje naar zee, een bezoek aan een stad of een streepje Ardennen.

4. Onderhoud

Nee, niet de autokeuring of een bezoekje aan de dermatoloog. We hebben het over leuke redenen. Een dagje sauna om helemaal te ontspannen, een bezoek aan de kapper of, voor de vrouwen en de metromannen, een pedicure of manicure. Want je moet er representatief blijven uitzien voor het werk, toch?

5. Op cursus

Af en toe nood aan iets totaal anders dan spreadsheets, targets en collega’s? Schrijf je in voor een workshop of cursus. Creatief schrijven, leren schaken of beeldhouwen. Je zal versteld staan van je talenten. De gezegende pensioengerechtigde leeftijd van je mede-cursisten neem je er bij.

6. Pedagogische studiedag

Terwijl de juf of meester zich bijschoolt, neem jij een dagje verlof om met je kinderen te genieten van de rust op een doordeweekse dag. De dierentuin, een pretpark of het speelgoedmuseum. Op donderdagochtend is het er nooit aanschuiven!

Eveline Janssens