Vijf redenen om te werken in de logistiek

Zin om te werken in de logistieke sector? Dan ben je niet alleen, want maar liefst 126.000 personen zijn aan de slag in deze sector. Toch nog niet geheel overtuigd? Wij zetten vijf redenen op een rij om zeker de sprong te wagen.

1. Afwisseling troef

In de logistiek is geen dag hetzelfde. Je komt terecht in een veelzijdige job met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Dit houdt het werk afwisselend en laat de dag zo voorbij vliegen.

2. Voor elk wat wils

Dacht je dat logistiek enkel het transport van de leverancier naar de klant is? Fout, want achter logistiek zit een organisatie van heel wat verschillende processen. Hiervoor zijn dan ook tal van type werknemers nodig: van arbeiders over ingenieurs tot marketeers. Heb je (nog) geen diploma? Geen nood, want er zijn diverse logistieke functies waar je kunt beginnen zonder diploma.

3. Contacten bij de vleet

Ben je een sociaal beest en wil je ook graag op je werk veel verschillende mensen leren kennen? Bingo, want ook hiervoor zit je goed in de logistieke sector. Een goede samenwerking staat centraal in een logistieke job. Zowel met je eigen collega’s als met tientallen andere contactpersonen, vaak over de landsgrenzen heen. Ideaal als je je talen wil bijschaven of onderhouden en ook wat inzicht wil krijgen in andere culturen.

4. Je eigen dagindeling

In de logistieke sector vind je makkelijk banen waar je niet van 9 tot 5 werkt. Zo zijn er veel functies waarbij je in de avond/nacht of juist in de vroege ochtend kunt werken. ideaal als je je dagen graag zelf schikt.

5. Mooie toekomst

Logistiek heeft een mooie toekomst. Logistiek en transport is hard nodig om de logistieke vraag aan te kunnen. Het groeiende aantal webshops zal de sector geen windeieren leggen. Bovendien is het een sector met tal van doorgroeikansen, zowel binnen het bedrijf als in andere bedrijven binnen de sector.

Mieke Vercruijsse