Vijf goede redenen om vrachtwagenchauffeur te worden

Het wegtransport vertegenwoordigt 70% van het goederenvervoer. In Vlaanderen is er echter een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Een spijtige zaak, want wegtransport is een belangrijke schakel van onze economie. Wij zetten enkele voordelen van een job als vrachtwagenchauffeur op een rij.

Jobgarantie

Als vrachtwagenchauffeur heb je jobgarantie. Gezien de vergrijzing in de wegtransportsector is er meer uitstroom dan instroom. Transportbedrijven zijn dan ook volop op zoek naar vrachtwagenchauffeurs. Zelfs met de komst van de autonome voertuigen, zal de job van vrachtwagenchauffeur een belangrijk aandeel behouden.

Belangrijke job

Vrachtwagenchauffeurs beseffen maar al te goed dat ze een belangrijke job hebben in onze economie. Zonder transport staat alles stil. De job van vrachtwagenchauffeur zorgt ervoor dat onze economie blijft draaien, dat de ziekenhuizen worden bevoorraad en de rekken in de winkels worden gevuld. Aantrekkelijk toch?

Veel afwisseling

Het lijkt misschien wat eenzaam, het beroep van vrachtwagenchauffeur, maar dat is het niet. Wie vrachtwagenchauffeur is, komt op heel wat plaatsen en ontmoet tal van mensen. Dat zorgt ervoor dat de job afwisselend is.

Grote keuze

Wie als vrachtwagenchauffeur aan de slag wil, kan heel wat kanten uit. Je kan kiezen om containers te vervoeren naar de haven van Antwerpen, maar je kan je ook specialiseren in uitzonderlijk vervoer, vervoer van gevaarlijke stoffen, vervoer van medicijnen,… Bovendien laat deze grote verscheidenheid de ruimte om niet je hele carrière hetzelfde te doen. Daarenboven heb je ook de keuze om een job overdag, ’s nachts of in het weekend uit te voeren. Op die manier kies je een job die het beste aansluit bij je privéleven.

Opleiding

Heb je nog niet het geschikte rijbewijs, maar wil je vrachtwagenchauffeur worden? Dan kan je dankzij de steun van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek de opleiding volgen zonder financiële drempel. Tijdens hun carrière worden vrachtwagenchauffeurs trouwens ook nog regelmatig bijgeschoold.

Mieke Vercruijsse

Bron: Febetra