Van een job in transport en logistiek word je het gelukkigst (volgens onderzoek)

Gelukkig willen we allemaal zijn. Je lekker voelen op je werkplek maakt daar onlosmakelijk deel van uit. Logisch, je brengt dagelijks al snel acht uur of meer door op je werk. Wat blijkt: mensen die actief zijn in transport en logistiek zijn door de band genomen het gelukkigst met hun job.

Bij werknemers die actief zijn in administratieve jobs ligt de fun-factor doorgaans het laagst. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse gespecialiseerde website TheJobCrowd.

Arbeidsvreugde

Ook wanneer je in een contact center of telefonische klantendienst werkt, zal je geluksgevoel niet altijd even hoog zijn. Uit datzelfde onderzoek komt eveneens naar voren dat de media, ondanks het vaak glamoureuze beeld dat erover wordt opgehangen, eveneens slecht scoort qua professioneel geluksgehalte. Alleen administratieve- en ICT-jobs scoren volgens het onderzoek nog slechter op het gebied van arbeidsvreugde.

Grootste waardering

De meest gelukkige werknemers zijn volgens TheJobCrowd daarentegen te vinden in de sectoren van transport en logistiek, gevolgd door kunstenaars en muzikanten.

Daarna volgen de sectoren bouw en vastgoed. TheJobCrowd laat verder optekenen dat mensen actief in de verzekeringssector de grootste waardering hebben voor hun collega’s. Medewerkers in administratieve jobs en bij klantendiensten hebben daarentegen de minste achting voor hun collega’s.

Persoonlijk geluk

En laat nu net die achting een belangrijk element zijn voor persoonlijk geluk. Op zoek naar een job? Dan weet je dus waar je moet zoeken om er een lang en gelukkig professioneel leven op na te houden: transport en logistiek.

Pascal Dewulf

Bron: onrec.com