Op zoek naar een job in de transportsector? BE-Trans en Routa zoeken versterking

BE-Trans en Routa, twee bedrijven in de nichemarkt van containervervoer, zijn in volle expansie. Vandaag de dag is dé grootste uitdaging in deze sector om bekwaam personeel te vinden. BE-Trans en Routa zoeken versterking voor hun vestigingen in Geel en Antwerpen.

Terwijl BE-Trans de focus legt op internationaal containervervoer binnen Europa, richt Routa de pijlen op gespecialiseerd containervervoer binnen de haven van Antwerpen en het binnenland. “BE-Trans is al ruim twee decennia een vaste waarde. De overname van Routa, een achttal jaar geleden, zorgde ervoor dat we een completer aanbod kunnen bieden”, zegt Tessa Vaes van de hr-afdeling. “Wegens uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar versterking. We zoeken stackerchauffeurs voor Geel en Antwerpen, Terbergchauffeurs voor Geel, chauffeurs CE voor internationaal transport en een bediende met inzicht in dokplanning. We zoeken mensen die hier langdurig willen werken, liefst tot aan hun pensioen.”

Probleemoplossend

Met een vrachtwagen de baan op, het is een apart beroep. “Chauffeur zijn is veel meer dan het juiste rijbewijs kunnen voorleggen. Een goede chauffeur is iemand die zelfstandig kan werken, die onderweg probleemoplossend kan denken en voortdurend moet anticiperen op nieuwe situaties die zich onderweg voordoen. Iemand met gezond verstand dus.”

Safety first

Veiligheid wordt bij BE-Trans en Routa hoog in het vaandel gedragen. Zo stelde BE-Trans vorig jaar een vrachtwagen en twee personeelsleden gratis ter beschikking van de middelbare school in Westerlo en de basisschool in Heultje. “Meer dan duizend leerlingen kregen uitleg over de dode hoeken van een vrachtwagen. Veiligheid op de weg is heel belangrijk. Niet alleen voor onze chauffeurs en voor onze medewerkers, voor iedereen.”

Werken bij BE-Trans of Routa

Wie bij BE-Trans of Routa werkt, komt in een bedrijf terecht waar een no-nonsensementaliteit heerst. “Klopt. Duidelijkheid en een open communicatie zijn de beste basis van wederzijds vertrouwen. Zijn er problemen, dan weten onze medewerkers dat ze bij ons kunnen aankloppen.” Beide bedrijven kunnen werkzekerheid bieden en zweren bij een eigentijds wagenpark. “Het is belangrijk dat je personeelsleden aan het werk kunnen blijven. Om een voorbeeld te geven: ook tijdens de lockdown konden we hier gewoon verder blijven werken. Onze chauffeurs rijden altijd met recente voertuigen. Om de vier jaar worden ze vervangen. Eigenlijk is het simpel. Wat wil een chauffeur? Dat zijn vrachtwagen in orde is, dat hij werk heeft en dat zijn loon op tijd uitbetaald wordt.”

“Mijn tweede thuis”

Benny Binnemans begon vijf maanden geleden als stackerchauffeur bij Routa. “Ik moet containers die hier aangeleverd worden op het plein stockeren. Nadien worden die containers opgehaald en naar de haven gebracht. Het is een leuke job maar je moet er wel met je hoofd bijblijven”, zegt een enthousiaste Benny. “Ik ben nog niet één dag tegen mijn goesting komen werken. Er is een goede sfeer. Voor mij is dit een tweede thuis.”

Info: https://www.be-trans.be/nl/vacatures/, 014 57 50 03 of tessa@be-trans.be