Kan jij een van deze drie problemen oplossen? Dan ontvangen ze jou in de transportsector met open armen

Jawel, ook in de transportsector hebben ze zo hun sores. In concreto zijn er drie nijpende problemen waarop ze dringend een antwoord willen vinden. Heb jij die antwoorden? Dan rollen ze graag de rode loper voor jou uit.

Personeelstekort is een heet hangijzer in de transportsector. Het komen en gaan van medewerkers speelt daarin zeker een rol. Dat komt ook omdat de kernactiviteit van die transportsector aan het shiften is. De rijdende 30-ton magazijnen maken plaats voor à la minute pakjesbestellers. Probeer daar als (ouder) transportbedrijf maar eens op in te spelen. Ben jij die hr-tovenaar die denkt oplossingen te hebben voor die constante va et viens maar ook de bliksemsnelle transformatie die zich van de transportsector lijkt meester te maken? Heb jij antwoorden op het toenemend aantal internationale spelers die zich op de Belgische transportmarkt begeven en die markt zo onder druk zetten? Meld je dan snel aan want ze zitten op jou te wachten.

Pasklare oplossingen

Duurzaamheid is nog zo ééntje. Het moet niet gezegd dat ook de transportsector steeds meer onder druk staat om hun kernactiviteit zo duurzaam als mogelijk te maken. CO2-uitstoot is immers de kiezel in de schoen van de transportsector. Truck Loading Efficiency is daarbij een belangrijke. Het komt erop aan om telkens een vrachtwagen een rit maakt hem zo vol mogelijk te stouwen. Vandaag rijden er nog te veel vrachtwagens, bestelwagens, … die qua ladingscapaciteit niet optimaal zijn. Sommigen rijden zelfs leeg rond. Een overkoepelend transportnetwerk waarbij transporteurs mekaar ondersteunen in plaats van beconcurreren zou daarbij een van de oplossingen kunnen zijn. Ben jij een business- of supply chain analist met specialisatie in de transportsector die die (gebrekkige) logistieke transportstromen haarfijn in kaart zou kunnen brengen en met pasklare oplossingen komen om ze zo optimaler te laten verlopen? Ook dan zitten ze in de transportsector reikhalzend naar jou uit te kijken.

Goudhaantje

Globalisering, geopolitieke verhoudingen en de bruuske veranderingen die dat teweeg brengt (zoals de Brexit) zijn eveneens een heet hangijzer in de transportsector. Iemand die hiervoor oplossingen kan bedenken waardoor de continuïteit van transportbedrijven niet in het gedrang komt, zit op rozen. Ben jij een business integrator maar ook een supply chain proces-specialist die bovendien strategisch kan denken waardoor vervoerders, verladers, leveranciers en zelfs klanten over de grenzen van de verschillende transportbedrijven heen kunnen samenwerken? En schuw je daarbij de nieuwste technologieën niet? Dan ben jij misschien wel het goudhaantje waarnaar ze op zoek zijn.

Pascal Dewulf

Bron: logistiek.be