Zo buig je een afgewezen sollicitatie om in een goede leerschool

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: een vlotte sollicitatie, je ziet jezelf op deze werkplek al aan het bureau zitten,… En dan komt het verdict: sorry, we hebben voor de andere kandidaat gekozen. Niet leuk, maar ook niet noodzakelijk negatief. Met deze vijf tips buig je een afgewezen sollicitatie om tot een leerervaring.

1. Neem het niet persoonlijk

Neem het niet persoonlijk op. Je wordt niet noodzakelijk afgewezen omdat je een slechte kandidaat was. Misschien werd er wel iemand intern aangeworven of iemand die meer vertrouwd is met het bedrijf.

2. Blijf erin geloven

Probeer het te relativeren, want vaak ben je gestart met wel 100 kandidaten voor die ene job. Er is altijd wel iemand die de job heeft en weet dat het op een dag ook wel eens met jou zal gebeuren. Bovendien is elke ronde waarvoor je slaagt een positief teken.

3. Vraag feedback

Vraag zeker feedback, want zo kan je te weten komen aan welke puntjes je de volgende keer moet werken. Leg uit dat dit voor jou belangrijk is. Dit kan trouwens ook zeer positief overkomen en in je voordeel spelen als de gekozen kandidaat toch om de een of andere reden zou afhaken.

4. Stuur een dankmail

Stuur die werkgever een mail waarin je hem bedankt voor de geboden kans en vraag om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige vacatures. Zo krijgt de werkgever een positieve indruk van jou en laat je blijken dat hij voor jou toch wel belangrijk is.

5. Werk aan verbetering

Als je feedback gekregen hebt van de werkgever en zelf eens stilgestaan hebt bij de momenten waarop het niet zo vlot liep tijdens de sollicitatie, kan je een lijstje opstellen met werkpuntjes. Misschien moet je de een of andere taal wel wat bijschaven, misschien moet je vlotter je positieve en negatieve karaktertrekjes kunnen opnoemen, misschien moet je die negatieve karaktertrekjes toch iets nuanceren, misschien moet je vooraf wat meer info opzoeken over het bedrijf.

Mieke Vercruijsse