Uit een fout gelopen sollicitatie kan je leren!

Een sollicitatie die niet loopt zoals jij het had gehoopt, is echt geen ramp. Integendeel, uit een fout gelopen sollicitatie kan je heel wat leren.

1. Het is niet persoonlijk bedoeld

Jij gaat op zoek naar je droomjob, de rekruteerder naar de gedroomde kandidaat. Ben jij dat niet ? Het zij zo. Op naar de volgende opportuniteit.

2. Probeer de zaak te relativeren

Wanneer je solliciteert, ben je uiteraard niet alleen. In functie van het bedrijf waar je aan de slag wilt, zijn er mogelijk tientallen, zo niet honderden kandidaten voor een job. Hoe groter het aantal sollicitanten, hoe groter de kans dat jij mogelijk niet de witte raaf bent die ze zoeken.

3. Vraag actief om feedback

Samen met een ‘bedankt’-mailtje kan je bij de rekruteerder ook actief informeren waarom jij het uiteindelijk niet bent geworden. Vraag om zijn of haar feedback en wat zowel de positieve als negatieve indrukken waren tijdens je gesprek. Je leert er gegarandeerd heel wat van.

4. Neem feedback nooit te au serieux

Een beetje tegenstrijdig met het vorige punt, maar neem enkel mee van de feedback die je krijgt wat jij nodig acht om jezelf te verbeteren voor toekomstige sollicitatiegesprekken. Een rekruteerder is dan misschien wel gespecialiseerd in het aanwerven van nieuwe medewerkers, maar kan tijdens een sollicitatiegesprek van een uurtje tijd niet altijd een volledig accuraat profiel van jou opstellen.

5. Zoek een sollicitatiebuddy

Is het al een paar keer na mekaar fout gelopen bij een sollicitatiegesprek, dan zit er mogelijk structureel wat fout. Zoek dan hulp bij iemand uit je familie- of vriendenkring of iemand in je zakelijke netwerk waarvan jij weet dat hij of zij de geknipte persoon is om je sollicitatievaardigheden snel bij te spijkeren.

6. Ga actief aan de slag met de feedback die je krijgt

Wanneer je feedback krijgt van een rekruteerder dan is het uiteraard ook de bedoeling dat je daar wat mee doet. Vertelt de rekruteerder je bijvoorbeeld dat je tijdens het sollicitatiegesprek erg onzeker overkwam dan moet je met het oog op een volgend sollicitatiegesprek die onzekerheid zoveel als mogelijk proberen weg te werken.

7. Ga zo snel als mogelijk weer op zoek naar een mogelijke droomjob

Niets beter om een sollicitatiekater te verwerken dan onmiddellijk weer aan de slag te gaan op jacht naar mogelijk een volgende droomjob.

Pascal Dewulf