Solliciteren doe je zo

Met de Werk-Wijze(R) schreef Luc Deraedt, zaakvoerder van JongeRaven/SterkeRaven een verzamelbundel boordevol tips voor sollicitanten en werkgevers, geschreven vanuit de praktijken direct toepasbaar.

De Werk-Wijze(R) maakt elke kandidaat-werkzoekende wegwijs en ook wijzer bij het solliciteren. Je vindt er alle essentiële informatie terug wat betreft de opbouw van het cv, de begeleidende brief of mail. Ook het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek wordt uitvoerig toegelicht en bovendien krijg je in dit boek een kijk achter de schermen van ‘de andere kant’.

Vanuit de eigen ervaringen als werkgever, recruiter, sollicitant en werkzoekende wil de auteur jouw inzicht verruimen zodat je beter gewapend voor de dag kan komen. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe wending in zijn carrière, dus niet alleen voor commerciële profielen waarbinnen het selectiekantoor JongeRaven/SterkeRaven van auteur Luc Deraedt vandaag actief is. Zowel pas afgestudeerden als mensen die op latere leeftijd opnieuw aan het solliciteren moeten slaan, vinden waardevolle tips in het boek.

De Werk-Wijze(R) biedt bovendien ook elke recruiter of werkgever een resem tips en nieuwe inzichten rondom het sollicitatieproces. Vertrekpunt daarbij zijn een aantal essentiële waarden, die van toepassing zijn bij een gezond HR-beleid. Daarnaast adviseert de auteur je ook op het vlak van retentie: eens de juiste kandidaat in huis gehaald, is het ook kwestie van die zolang mogelijk aan boord te kunnen houden, tot tevredenheid van beide partijen.

Patrick Staudt

Info: www.jongeraven.be, www.sterkeraven.be