Solliciteren 2.0: vergeet perfectionisme, maak troeven van je pijnpunten

Kom je bij: ‘Wat zijn uw werkpunten?’ ook niet verder dan ‘Perfectionisme!’? Streekpersoneel ging ten rade bij Werner Vergult, managing partner bij Q4talent, dat elke dag talent coacht. Maak van je zwakke plekken sterke argumenten om voor jou te kiezen.

Werner Vergult: “Wij spreken nooit over zwakke punten, maar verwoorden het als aandachtspunten die verbeterd kunnen worden. Dit geeft meteen een ander beeld: in plaats van een negatief punt laat je je groeipotentieel zien.”

1. “Ik ben koppig.”

Verkoop het als ‘Ik ben doortastend’. Je wil altijd tot de kern van de zaak doordringen en zet door. Je werkpunt is dat je (nog) meer luistert naar anderen en hun mening.

2. “Ik ben te snel.”

Eigenlijk wil je zeggen dat je snel redeneert en anderen dit niet altijd volgen. Laat zien dat je je bewust bent van het feit dat je sommige projecten wat breder moet uitlichten om een krachtiger beeld te vormen.

3. “In groep neem ik een afwachtende houding aan.”

Je bent goed in observeren, heet dat dan. Waar je aan zal werken is je intern verkopen binnen je bedrijf. Je zorgt dat iedereen je kent en weet wat je functie is. Ook extern werk je aan een meer open en extraverte houding.

4. “Ik was preses van de studentenvereniging.”

Een groot engagement in het verenigingsleven geeft blijk van leiderschapskwaliteiten, sociale vaardigheden en zin voor communicatie. Ben je voorzitter van de biljartclub? Dat is minder relevant, maar als jeugdtrainer kan je je kwaliteiten als coach in de verf zetten.

5. “Ik wil thuiswerken.”

Je springt relevant om met tijd en kan verantwoordelijkheid opnemen. Je werkt resultaatgericht en hebt bijvoorbeeld bij een vorige job ook thuisgewerkt en je target gehaald.

6. “Stoort het als ik noteer?”

Een gouden tip voor elke sollicitatie: zorg voor een tablet of notitieboek en neem notities. Met deze proactieve houding toon je interesse in de functie en in het bedrijf. Je geeft een sterk signaal: je bent klaar om er in te vliegen en weet van aanpakken.

Eveline Janssens

Info: http://q4talent.com