Op weg naar een job: Evert (2)

Hoe vlot of stroef verloopt de weg naar een nieuwe job? Wij vroegen het eind maart aan enkele jobhunters op de jobbeurs van Streekpersoneel in Leuven. De komende tijd laten ze ons meekijken in hun zoektocht naar werk.

Evert Buttiens (24) uit Herent

* Behaalde een bachelor marketing en deed er nog een jaar sportmanagement bij

* Had van bij zijn eerste vacature een job beet, maar dat tijdelijke contract is nu afgelopen

* Droomt van de sportbranche, maar is bereid om ook wat verder te kijken.

Vorige keer had je gesolliciteerd voor de vacature ‘deskundige sport’ in je thuisgemeente Herent. Hoe is dat nog verlopen?

“Dat is spijtig genoeg niets geworden. Ik moest eerst meedoen aan een schriftelijk examen waarin je moest uitleggen hoe je bepaalde cases zou oplossen. Aan de hand daarvan kon je uitgenodigd worden voor een gesprek, maar daar was ik dus niet bij. Momenteel zitten er weinig nieuwe dingen in de pijplijn. Ik ben zelf nog wat aan het uitzoeken wat ik eigenlijk wil.”

Vind je het huidige aanbod van vacatures niet interessant?

“Ik heb al veel rondgekeken op het web, maar er is altijd iets dat me tegenhoudt. Misschien moet ik wat minder kieskeurig zijn? Ik zoek nochtans op verschillende jobsites, heb me ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB en kijk regelmatig op LinkedIn. Mijn droom om iets in de sport te doen, heb ik voorlopig opgeborgen. Ik ga nu wat meer vacatures bekijken die in de lijn liggen van mijn marketingopleiding.”

Wat vind je van het solliciteren? Eenvoudig of ingewikkeld?

“Ik heb er nog niet zoveel ervaring mee. Het is de eerste keer in mijn leven dat ik echt moet solliciteren. Ik wist op voorhand wel dat het moeilijk ging worden. Ik ben altijd al een twijfelaar geweest in wat ik wil doen.”

Je zit sinds twee weken thuis. Hoe bevalt je dat?

“Het is helemaal anders dan vakantie hebben. Echt leuk is het niet: ik ben liever bezig dan thuis te zitten. Iedereen gaat overdag uit werken en voor mijn studerende vrienden komen de examens eraan. Nee, ik ga zeker niet maandenlang zitten niksen. Als ik maar kan werken en een inkomen heb. Ik heb trouwens gezien dat ze in de supermarkt om de hoek iemand zoeken. Dat spreekt me ook wel aan: de handen uit de mouwen steken, meedraaien in een team, uiteenlopende dingen doen. Ik ben er al eens gaan praten en dat gesprek is wel positief verlopen. Als er doorgroeimogelijkheden zijn, zou ik daar zelfs graag blijven. Van 9 tot 5 achter een bureau zitten, is gewoon minder mijn ding.”

Succes en tot de volgende zitting!

Gerlinde De Bruycker