Op weg naar een job: Eva (3)

Hoe vlot of stroef verloopt de weg naar een nieuwe job? Wij vroegen het eind maart aan enkele jobhunters op de jobbeurs van Streekpersoneel in Leuven. De komende tijd laten ze ons meekijken in hun zoektocht naar werk.

Eva Massart (21) uit Heverlee

* Volgde een zevende specialisatiejaar als visagiste

* Werkt halftijds bij cosmeticabedrijf MAC

Wat voorafging: make-upartist Evaspeurde al sinds december naar een voltijdse job, bij voorkeur in de cosmeticabranche. Maar de afgelopen maanden zijn er nieuwe verwikkelingen komen opzetten.

Vorige keer was je volop in sollicitatiemodus, Eva. En nu?

Eva: “Ik heb niet veel meer gesolliciteerd, maar ben enkele andere pistes gaan verkennen. Zo heb ik de laatste tijd veel opdrachten aangenomen als freelancer. Ik werk halftijds in een winkel van MAC en daar spreken veel mensen me aan om de visagie te doen voor een huwelijk of galabal. Ik ben ook terug beginnen te studeren: een thuiscursus om directiesecretaresse te worden.”

Van een nieuwe wending gesproken! Vanwaar die ommekeer?

“Tijdens het solliciteren merkte ik dat er veel vraag was naar onthaalmedewerkers en directiesecretaresses. Die richting interesseerde mij wel en ik ben bij de VDAB gaan informeren. Zo ben ik bij het centrum voor afstandsonderwijs terechtgekomen: op die manier kan ik makkelijk van thuis uit studeren, want ik heb geen wagen ter beschikking.”

Dus je bent weer een student.

“Ik werk natuurlijk ook nog: halftijds bij MAC, maar ook als freelance make-upartist en hier en daar doe ik een promojob. Tussen mijn werk door maak ik tijd om te studeren, op mijn eigen tempo. Ik heb recht op een jaar begeleiding van docenten, zodat ik hen vragen kan stellen en oefeningen kan laten verbeteren. En ik mag zelf kiezen wanneer ik mijn examens wil afleggen.”

Dit is dus de richting die je uit wil?

“Ja. Het lijkt me een baan die ik voor de rest van mijn leven wil doen, met elke dag een nieuwe uitdaging. Als directiesecretaresse moet je ervoor zorgen dat álles op wieltjes loopt. Zelf ben ik nogal gestructureerd, dus de functie past wel bij mij. Hoe leuk het freelancen ook is, ik hoop nog altijd op een voltijdse functie bij een tof bedrijf waar ik kan groeien en mezelf ontplooien.”

Hoe zien jouw komende maanden er concreet uit?

“Werken en studeren! Ik ben vastberaden om nog dit jaar te ‘landen’ met de opleiding en mijn examens af te leggen. Tegen het einde van dit jaar ga ik me op nieuwe vacatures storten. Hopelijk vind ik de komende maanden genoeg tijd om te studeren. Ik werk ook veel, dus ik mag niet te hard zijn voor mezelf. Het wordt een hectische zomer.”

Veel succes, en tot na de zomer voor een nieuwe update!

Gerlinde De Bruycker