Deze woorden heb je nodig om te worden aangeworven

De ultieme gids met alle antwoorden die je tijdens een sollicitatiegesprek moet geven, om te worden aangeworven, zou die bestaan? De Amerikaan Bob Firestone, die jarenlang bij IBM jobinterviews deed, beweert alvast van wel.

Altijd net voor de meet uitgeschakeld?

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: je dringt in sollicitatierondes door tot het kransje van de laatste kandidaten die nog in aanmerking komen en net als je denkt je droomjob te pakken te hebben, krijg je te horen dat een van de weinige andere overgeblevenen de job heeft gekregen. Had je je zenuwen niet onder controle bij het laatste gesprek? Heb je je ervaring en je vaardigheden niet goed genoeg verpakt? Was je niet overtuigend genoeg toen je het over je sterke punten had? Tal van mogelijkheden kunnen verklaren waarom je naast de job hebt gegrepen.

Pakket met pasklare antwoorden

Wat ook de reden kan zijn, de Amerikaan Bob Firestone beweert dat hij voor al die redenen een pasklaar antwoord in huis heeft. De woorden die je moet gebruiken, heeft hij gebundeld in wat hij de “Ultieme gids voor een succesvol sollicitatiegesprek” noemt. Hij heeft zich toegespitst op het begrijpen van de onderliggende emoties bij organisaties en kandidaten en werkte de jongste twaalf jaar een pakket met pasklare antwoorden uit, waarvan hij beweert dat het al 27.000 mensen dadelijk op weg gezet heeft naar hun droomjob. Volgens Firestone ligt het geheim van zijn succes in het feit dat hij heeft doorgrond welke vragen rekruteerders precies stellen. “Ze vragen allemaal naar details over projecten waarin kandidaten betrokken zijn geweest, met inbegrip van de namen van mensen, en meetbare resultaten en ze testen kandidaten door dezelfde vragen steeds anders te formuleren. Dat is hun goed recht, want zo krijgen ze inzicht in het gedrag van hun kandidaten. Maar ik heb in mijn gids de antwoorden staan die zij verlangen. Het volstaat voor de kandidaten om die antwoorden te geven, om hun droomjob binnen te rijven.”

De gids bevat bijvoorbeeld antwoorden op vragen zoals “Wat was je meest frustrerende en meest bevredigende ervaring in je laatste job?”, “Waarom heb je in zo’n korte periode zoveel verschillende jobs gedaan?” en “Kan je enkele voorbeelden geven van de manier waarop je erin geslaagd bent andere mensen te motiveren?”

Geert Degrande

Info: https://job-interview-answers.com/job-interview-tips/about-bob-firestone/