Deze tips geven kleur aan je cv

Werkgevers kijken gemiddeld zes seconden naar een cv. Probeer dus meteen uit de lijst met kandidaten te springen door een opvallend cv in te sturen. Vergeet een saai Word-document in Times New Roman. De cv’s anno 2015 staan bol van de iconen, grafieken en creativiteit. Regiotalent geeft je enkele vindingrijke, knotsgekke en hilarische ideetjes.

1. Media
Werkgevers zouden een kijkje nemen op je Facebookprofiel of Linkedin om zich een beeld te vormen van wie je bent. Gebruik de sociale media in je voordeel. Maak een cv onder de vorm van een Facebookprofiel, laat toekomstige werkgevers een QR-code scannen om je cv te bekijken of stel jezelf voor aan de hand van icoontjes.

2. De kunsten
Film, muziek en literatuur kunnen een inspiratiebron vormen voor heel wat opvallende cv’s. Een filmposter over je leven bijvoorbeeld, waarin je pluspunten en werkervaringen als positieve kritieken weergeeft. Of beschrijf jezelf met de voor- en achterflap van een boek. Je kan ook een videoclip in elkaar steken waarin je jezelf goed in de verf zet of je vermomt een platenhoes als cv.

3. Creatief
Wil je de creatieve sector in, blink dan al voor je eerste werkdag uit in je branche. Borduur je cv op een lapje stof, print je cv op een T-shirt, maak een moodboard dat al je werkervaringen bevat, stel een promobox samen met goodies die je kwaliteiten tonen of lever voor de verandering eens een handgetekend cv in.

4. Speeltijd?
Laat zien dat het kind in jou de moeite is om aan te nemen. Verzin een cv in de vorm van een gezelschapsspel, laat werkgevers op een uitknipkaart los waaruit een doosje geknutseld kan worden, vermom jezelf als Lego-handleiding of ga voor een metroplan waarbij haltes jouw competenties in de verf zetten.

5. Gewaagd
Klaar om nog een stap verder te gaan? Stel een FBI-dossier samen met al jouw gegevens, werkervaringen en wensen. Zo ben je zeker dat werkgevers niet lichtjes over jouw cv heen gaan.

Eveline Janssens

Vind een job in de buurt van