De 4 geboden voor een geslaagde sollicitatie

Ben je een young professional op zoek naar een job? Rep je dan als de bliksem naar de Job Village in Roeselare op donderdag 19 oktober 2017 en maak kennis met de job van je leven.

Ga ook zeker eens langs bij de interessante sprekers. Zo geeft Trui Goderis er al haar tips voor een schitterend sollicitatiegesprek.

1. Gij zult scoren met…

Een uitstekende voorbereiding: zoek informatie op over het bedrijf, weet voor welke functie je solliciteert, breng je cv mee en zorg dat je netjes gekleed gaat. Durf ook vooraf enkele vragen te noteren die je nog wil stellen, dat laat een goede indruk na.

2. Gij zult zedig gekleed gaan…

Kleed je naar gelang de bedrijfscultuur van het bedrijf. Solliciteer je als marketingbediende, dan mag het gerust iets hipper zijn. Het belangrijkste is dat je een verzorgd voorkomen hebt: liefst geen gescheurde jeans, dus. Je moet je goed voelen in dat wat je aantrekt, want als je zelfzeker bent, zal de interviewer dit ook zo ervaren.

3. Gij zult niet zondigen…

Door onvoorbereid of te laat te komen, met een ongemotiveerde of passieve houding. Laat je gsm uit, dat is een totale afknapper. Ook opletten met je te veel willen verkopen of niets negatiefs over jezelf vertellen. Zeg zeker niet dat je komt solliciteren omdat je moet. Van je mama, de VDAB of je neef die voor HR werkt.

4. Gij zult kalm blijven…

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vertrek op tijd zodat je nog marge hebt indien je de firma niet meteen kan vinden. Als je er bent, haal dan diep adem en wens jezelf succes toe. Let op de manier waarop je naar de deur wandelt (ook bij vertrek) en geef een stevige handdruk aan de contactpersoon.

Eveline Janssens

Info: www.jobvillage.be