De 20 grappigste uitschuivers in cv’s

Akkoord, om de aandacht van de rekruteerder te krijgen, moet je opvallen met je cv. Alleen gaan sommige sollicitanten daar wel erg ver in. Wij snuisterden op een aantal job- en portaalsites en visten de leukste cv-blunders eruit.

1. Careerbuilder.com: een kandidaat verklaarde middels een begeleidende brief dat de grijze zone in zijn cv ontstond doordat hij 3 maanden had zitten rouwen over de dood van zijn kat.

2. Resumania.com: een kandidaat vermeldde in zijn cv onder hobby’s: “Gezelschapsspelletjes spelen. Ik ben op dat vlak een vergaarbak van waardeloze kennis.”

3. Careerbuilder.com: een kandidaat specifieerde in zijn cv dat zijn beschikbaarheid van vrijdag tot zondag beperkt was omdat hij dan doorgaans met zijn drinkebroers in de stamkroeg zat.

4. CNN.com (Ask Annie): een man vermeldde in zijn cv onder de rubriek ‘Andere interesses’ dat hij graag met zijn twee honden speelde en voegde er tussen haakjes aan toe dat hij zelfs meer van hen hield dan van zijn partner.

5. Resumehell.blogspot.com: een man wou zijn favoriete hobby – lekker koken – in de kijker zetten en vermeldde daarom terloops in zijn cv dat hij ervan hield om Italianen en Chinezen te koken.

6. Fortune Magazine (CNN Money): een man vermeldde in zijn cv bij echtelijke status ‘vaak getrouwd’ en bij aantal kinderen ‘diversen’.

7. CNN.com (Ask Annie): een kandidate voegde aan haar cv een foto toe waarop ze in een kostuum van Minnie Mouse poseerde.

8. Resumepower.com: een man die op zoek was naar een deeltijdse job vermeldde in zijn cv dat hij op zoek was naar een party-time job met de mogelijkheid om daarin door te groeien.

9. Resumania.com: een kandidate vermeldde in haar cv onder de rubriek vaardigheden: “Tweelingzus heeft een diploma boekhouding.”

10. Jobmob.co.il: via een online cv-formulier antwoordde een sollicitant op de vraag hoe groot het departement was waarvoor hij voordien werkte: “drie verdiepingen”.

11. Washingtonpost.com (Amy Joyce): een kandidaat vermeldde in zijn cv de volgende kwaliteiten: ‘zin voor ethiek, aandacht voor detail, team player, gemotiveerd, aandacht voor detail’.

12. Fortune Magazine: een kandidaat vroeg in zijn begeleidende brief om een gesprek opdat de rekruteerder dan kreetjes van verwondering (‘Oooh’ en ‘Aaah’) zou kunnen slaken over de sterke kanten in zijn cv.

13. Careerbuilder.ca: een kandidaat verwees in zijn cv naar een begeleidende aanbevelingsbrief van zijn moeder.

14. Resumania: een kandidaat liet zich in geen fout te verstane bewoordingen uit over zijn time management. ‘Ik ben erg slecht met tijd en heb er geen moeite mee om dat toe te geven. Op een bepaald uur ergens moeten aankomen, vind ik zinloos. Wat wel zin heeft, is dat ik mijn job goed doe. Voor elk bedrijf dat staat op een strikte agendaplanning ben ik dan ook een nachtmerrie.’

15. Fortune Magazine: een sollicitant vestigde in zijn cv de aandacht van de rekruteerder op het feit dat hij hem best niet kon laten samenwerken met andere mensen.

16. Resumania: een kandidaat vermeldde in zijn cv onder de rubriek ‘Bijzondere Interesses’: ‘roddelen’.

17. CNNMoney.com (Ask Annie): een kandidaat drukte zijn cv af op papier waarop aan de achterzijde de hoofding van zijn huidige werkgever stond.

18. JobMob: bij de rubriek ’talen’ vermeldde een sollicitant op zijn cv het volgende: ’tweetalig
in drie talen’.

19. Resumania: een sollicitant verwees in zijn cv bij professionele objectieven naar de film ‘Jerry McGuire’, meer bepaald naar de zinsnede ‘Show me the money!’.

20. Resumania: bij het niveau van taalvaardigheid voor een bepaalde taal specifieerde een sollicitant: ‘Geschreven: 3 jaar’, ‘Gesproken: 5 jaar’.

Pascal Dewulf