7 tips om succesvol te solliciteren via een selectiekantoor

Solliciteren via een selectiekantoor is een vak apart. Met deze tips sta je meteen een stuk sterker.

Wees voorbereid op een telefoontje

Een typische praktijk van selectiekantoren is om op voorhand snel een telefonische screening te doen om naar je motivatie, ervaring, maar ook het gewenste salaris te polsen. Zorg dus dat je op voorhand je huiswerk hebt gemaakt.

Er volgt heel zeker een diepte-interview

Is het resultaat van dat telefoontje positief dan volgt in principe een diepte-interview bij het selectiekantoor. Ze gaan anders tewerk dan wanneer je rechtstreeks op gesprek gaat bij een bedrijf. De interviews hebben vaak een sterk psychotechnische achtergrond en je kan dan ook de meest vreemde vragen verwachten. Alles kan op dat vlak behalve polsen naar je geaardheid, religie en dies meer.

De kans dat je iemand van het bedrijf (waar je aan de slag gaat) ontmoet tijdens het selectieproces is groot

Vaak laten selectiekantoren wanneer je heelhuids door de screening en het eerste diepte-interview bent geraakt, jou al kennis maken met iemand van de werkgever. Het moet uiteraard ook daar klikken. Het zou immers zonde zijn om jou het hele selectieproces te laten doorlopen om dan vast te stellen dat de werkgever geen brood in jou ziet.

Wees voorbereid op een aantal standaardvragen

Vast en zeker zal een selectiekantoor jou een aantal standaardvragen stellen. Wat weet je over het bedrijf in kwestie ? Ken je je eigen zwaktes en sterktes ?

Het zal een stuk minder direct zijn dan wanneer je rechtstreeks solliciteert

Het is altijd leuker om een rechtstreekse lijn te hebben met het bedrijf waar je aan de slag wil. Selectiekantoren kunnen op dat vlak al eens wat koeler overkomen. Wees erop voorbereid.

Het kan alle kanten uit

Nadeel van een selectiekantoor is dat je misschien wordt afgewezen terwijl je bij een rechtstreekse sollicitatie zou aangeworven zijn bij het bedrijf waar je aan de slag wil.

Je maakt vaak pas kennis met het bedrijf in kwestie wanneer je er ook effectief aan de slag kan

Dat is iets waarmee je moet kunnen leven. Selectiekantoren maken niet altijd bekend bij wie je aan de slag kan gaan. Je bent dus eigenlijk een sollicitatieproces aan het doorlopen voor een bedrijf dat je van haar noch pluim kent. Niet altijd makkelijk, maar ook niet onoverkomelijk.

Pascal Dewulf