7 redenen om nog snel in januari te solliciteren

Januari lijkt niet bepaald de maand om hoge ogen te gooien op sollicitatievlak. Ben je op zoek naar een job, dan raden we je aan om toch nog vóór eind januari je kans te wagen. En wel om deze redenen.

1. Iedereen is alerter

Een nieuw jaar, een frisse start. Dat heeft ook zijn uitwerking op bedrijven en rekruteerders die vol goede moed aan het nieuwe jaar beginnen. Ze hebben er zopas een welverdiend verlof opzitten en doorgaans zin om er weer volop in te vliegen.

2. Nieuwjaarsrecepties

Met wat geluk kan je hier of daar nog een nieuwjaarsreceptie meepikken. De ideale setting om jouw droomjob uit te brand te slepen want recepties betekent netwerken dat het een lieve lust is. Doe er nog een hapje en een drankje bij en de sfeer is meteen ideaal om jouw pitch te doen.

3. Updaten maar

Iets typisch wat mensen doen tijdens de jaarwissel is hun profiel(gegevens) opfrissen op de respectievelijke sociale netwerken als LinkedIn, … Daardoor zijn ze echter vaak ook meer geïnteresseerd in wat andere mensen met hun profielen doen in het nieuwe jaar. Jouw profiel(en) zo snel als mogelijk updaten is dus de boodschap.

4. Waarom niet

Waarom zou je stoppen met solliciteren omdat het jaar zonet is gestart? Maak gebruik van het momentum en de mogelijkheid dat andere sollicitanten het in januari misschien wat kalmer aan doen.

5. De planning en jij

Het jaar start en heel wat bedrijven gaan dan erg snel aan het plannen voor nieuwe projecten in 2017. Uiteraard horen daar ook vacatures bij die dienen ingevuld. Misschien ben jij in die optiek wel de uitverkorene ?

6. Een nieuw jaar, nieuwe budgetten

Iemand aanwerven is ook een financiële kwestie. Als bedrijf moet je met andere woorden centen hebben vooraleer je iemand in dienst kan nemen. In december zijn alle budgetten doorgaans uitgeput, maar in januari zijn ze meestal weer aangevuld voor het nieuwe jaar. Tijd dus om weer te gaan aanwerven (en voor jou om te solliciteren).

7. Terug van weggeweest

De eerste twee weken van januari gebeurt er in het bedrijfsleven weinig of niets. Daarna is het echter weer alle hens aan dek en dat is het exacte moment dat jouw sollicitatie bij hen in de (elektronische) brievenbus moet vallen.

Pascal Dewulf