7 goede redenen om tijdens de zomer te rekruteren

Rekruteerders hebben er alle baat bij om tijdens de zomer op zoek te gaan naar geschikte kandidaten.

1. Andere bedrijven zijn mogelijk wel in vakantiemodus

Het feit dat andere bedrijven in vakantiesfeer zijn tijdens de zomermaanden geeft jou als actieve rekruteerder gelijk een streepje voor. Dat betekent immers minder vacatures die de wereld worden ingestuurd. Zo wordt de keuze voor sollicitanten die het erop willen wagen een stuk kleiner en is de kans groter dat je als rekruteerder de witte raaf sneller kan binnen halen.

2. Niet alle sollicitanten zijn met vakantie

Niet iedereen op zoek naar een job trekt noodzakelijkerwijs op vakantie en als dat al het geval is dan gaan ze er zeker geen twee maanden tussen uit. Mogelijk schatten ze tijdens de zomervakantie ook hun kansen om hun droomjob binnen te hengelen groter in. Het loont dus zeker de moeite om tijdens de zomervakantie op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers.

3. Actieve professionals hebben meer tijd om effectief naar een job te zoeken

Ook mensen met een job gaan vaak op zoek naar een nieuwe job, een nieuwe uitdaging. Laat nu net de zomervakantie daarvoor een ideale periode zijn. Het wordt immers een stuk minder druk op kantoor en dat geeft hen meer tijd om na te denken over hun professionele toekomst. Wanneer ze vervolgens geen werk naar huis hoeven mee te nemen, geeft hen dat de mogelijkheid om de plannen die ze overdag hebben gesmeed om te zetten naar een concrete jobjacht.

4. De zomer is het ideale moment om nieuwe medewerkers op te leiden

Geen beter moment dan de zomer om nieuwe krachten te laten inlopen zonder dat de workload daardoor zou kunnen aanzwellen voor diegenen die de nieuwelingen de kneepjes van het vak moeten bijbrengen.

5. Rekruteerders hebben meer tijd

Dat betekent dat je als rekruteerder ook meer tijd kan steken in het vinden van de juiste kandidaat. Buiten de zomervakantie zijn er immers doorgaans veel meer vacatures in te vullen en moet het allemaal een stuk sneller gaan.

6. Ook diegenen op zoek naar een vakantiejob zijn interessant

Ook gegadigden voor een vakantiejob zijn vaak interessante krachten om aan boord te halen. Het voordeel is dat je ze een maand kan laten proefdraaien alvorens te beslissen. Wat kan een rekruteerder zich meer wensen?

7. De continuïteit blijft gegarandeerd

Tijdens de zomer vallen er al eens gaten in de personeelsbezetting. Door nieuwe mensen aan te werven kan een rekruteerder de continuïteit van de mankracht blijven garanderen.

Pascal Dewulf