Werken in de natuur: inspirerend en efficiënt

Je kent het wel: je moet een dossier afwerken, maar wordt voortdurend gestoord door collega’s, laat je snel afleiden door gesprekken op de gang of zit nu en dan weg te dromen als je naar de foto’s van je kinderen op je bureau kijkt. Steeds meer rukken kantoorruimtes midden in de natuur op. Daar kun je je tijdelijk installeren met je laptop, ver weg van alle drukte.

In Nederland zijn ze al ingeburgerd, in België eerder schaars: de plekjes in de natuur waar je in alle comfort je laptop kunt openklappen en aan de slag kunt voor je werk. Griet Pype baat het Origineel Bureel uit in Dranouter, hartje Heuvelland. Zij zet voor ons enkele voordelen op een rijtje.

Prikkelarm

Ik heb het Origineel Bureel ingericht met wit- en grijstinten, zo goed als niets aan de muur en veel ramen die enkel uitkijken op het landschap. Geen prikkels van wagens, schreeuwerige posters of collega’s die te pas en te onpas komen binnenvallen.

Inspirerend

Vermits je hier uitkijkt over het landschap met zijn typische heuvels en enkel nu en dan eens ons paard of ezel ziet passeren, werkt deze plek zeer inspirerend. Veel studies wijzen uit dat je in de natuur veel creatiever bent en die creativiteit wordt hier ongetwijfeld gesimuleerd. Ook voor brainstormsessies is een natuuromgeving zeer geschikt.

Rust van de natuur

Hier word je niet gestoord, zeker niet als je je gsm en eventueel je mails uitzet. Je hebt dit volledig zelf in de hand en kan er dus voor opteren een of meerdere dagen alleen te werken met een goede focus. De stilte wordt dan enkel onderbroken door het geluid van de natuur.

Efficiënt

Door te werken in een kantoortje in de natuur, wordt er efficiënt gewerkt. Dat komt de bedrijven ook goed uit, want de uren die hier gewerkt worden, renderen vaak meer dan de uren op kantoor.

Voldoende faciliteiten

Om efficiënt te werken, heb je vaak niet veel nodig. Je laptop, wifi, een tafel met stoel, verwarming, een frigo en een koffiezet en waterkoker. Dit is hier allemaal aanwezig.

Vitamine D

De natuur intrekken en genieten van de zonnestralen in alle seizoenen, zorgt voor een goede portie vitaminen. Wie hier in de natuur werkt, kan als pauze een wandeling maken of even op een stoeltje buiten zitten.

Verwend

We zorgen voor koffie en thee en zelfs sloefjes. Het is de bedoeling dat wie hier werkt ook wel wat verwend wordt en zich hier helemaal thuis voelt. Ook het ontbijt of de lunch verzorg ik met plezier.

Mieke Vercruijsse