Voorgoed thuiswerken: iets voor jou?

Mogelijk ben ook jij een de velen die de voorbije maanden willens nillens heeft thuisgewerkt? Dan heb je je misschien ook wel afgevraagd hoe het zou zijn om definitief op jouw thuiswerkplek aan de slag te zijn. Ben je er niet uit? Wij denken graag even met je mee.

Voor de coronacrisis werd er voornamelijk veel gepraat over thuiswerken. Op feestjes, netwerkevents en bij het borrelen na pakweg een keynote over thuiswerk. De doorsneebedrijfsleider stond het in de praktijk met mondjesmaat toe. Je kan je mensen toch maar beter op kantoor hebben daar waar je ze kan zien. Dat soort dingen. En toen kwam er die tsunami die over de wereld heen rolde. In volle coronacrisis mocht niemand nog de deur uit. Ineens keerde het tij.

Definitief doorgebroken

Ondertussen komen we stilaan uit de coronacrisis en zijn er ook heel wat captains of industry definitief omgegaan richting thuiswerk. Vraag: ben ook jij er klaar voor of was je enkel thuis aan het werk omdat het jou werd opgelegd? Het lijkt er alvast op dat thuiswerken door de coronacrisis definitief is doorgebroken. Uit cijfers van hr-groep Attentia blijkt immers dat het aantal uren thuiswerk de voorbije maanden maar liefst verveertienvoudigd zou zijn. Niet mis. Het heeft er dan ook alle schijn naar dat een substantiële groep van werknemers definitief voor hun thuiskantoor wil kiezen.

Vloerpijlen

Minder werkplekken, vloerpijlen, pleximuurtjes, contactloze dispensers met handgel en mondmaskers met bedrijfslogo: het nieuwe normaal op kantoor is behoorlijk complex. De dingen waarmee werkgevers hun medewerkers voorzichtig weer naar kantoor willen lokken, kunnen dan ook maar op matig enthousiasme rekenen. Toegegeven, thuiswerk blijft voorlopig het devies. Toch lijkt het dat we voortaan structureel veel meer thuis aan de slag zullen zijn. ‘Elke crisis is een opportuniteit’, zegt immers een oud Chinees spreekwoord. Op weg naar een nieuw arbeidsethos. Was het niet hoog tijd? To be continued.

Pascal Dewulf