Vijf minuten ontspannen bij thuiswerk

In tijden van thuiswerken met kinderen rond je die schoolwerk moeten maken en daarnaast op zoek zijn naar bezigheden, is het handig om ook zelf eens vijf minuten ontspanning in te lassen. Deze makkelijke tips zorgen ervoor dat je snel weer opgeladen bent om te multitasken.

1. Probeer maximaal te genieten van zonlicht tijdens de dag. Zet je zelfs eventjes met je gezicht naar de zon en sluit je ogen zodat je de energie en warmte maximaal bewust kunt opnemen.

2. Doe een korte meditatieoefening. Zoek een rustig plekje op en richt je blik even helemaal naar binnen. Enkele minuten per dag is al voldoende om je stukken beter te voelen en stressbestendig te zijn.

3. Ga voor een koffie- of theemomentje en zet je hiervoor even heerlijk met opgetrokken knieën in de zetel.

4. Lees even. Enkele bladzijden in een boek is misschien niet ideaal, maar een ontspannend tijdschrift kan wonderen doen.

5. Bel een vriend of vriendin op. Zeker als je alleen thuis werkt met de kinderen rond je, kan het heel ontspannen zijn om eventjes een gezellig babbeltje te slaan met een volwassene. Een collega bel je beter niet, want dan riskeer je al snel in werkgerelateerde gesprekken te vervallen.

6. Heb je een tuin, doe dan enkele rek- en strekoefeningen buiten. Schoenen en sokken uit en op blote voeten in het gras. Zo voel je nog beter de connectie met de natuur wat zeer ontspannend werkt.

7. Geef jezelf een massage. Enkele druppels heerlijk geurende olie op je vingertoppen om je slaap te masseren. Of ga voor een hoofdmassagespin. Zet die op je bureau, kijk er verlangend naar en leg jezelf op dat je die verdient na een bepaalde taak.

8. Ga voor een YouTube-break. Eventjes heerlijk lachen? Zet dan enkele grappige filmpjes op. Bloopers werken gegarandeerd!

9. Ga voor muziek. Een rustig ontspannend deuntje of eens helemaal loss gehen in je eentje op opzwepende muziek.

10. Neem een warme douche en wrijf je nadien in met lekker geurende bodylotion.

Mieke Vercruijsse